Στη δικαιοσύνη το βουλγαρικό «Γουότεργκέιτ»


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής της Βουλγαρίας εμφανίστηκε, σήμερα, ο τέως πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, με αφορμή το επονομαζόμενο βουλγαρικό «Γουότεργκεϊτ», δηλαδή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών προσώπων και άλλων παραγόντων.

Ο κ. Μπορίσοφ, ο οποίος προεδρεύει του GERB, ήταν ένας από τους «πρωταγωνιστές» σε μία μαγνητοφωνημένη συζήτηση που διέρρευσε πριν από μερικές ημέρες και στην οποία ακούγεται ο ίδιος, ο παραιτηθείς πλέον εισαγγελέας της Σόφιας Νικολάι Κοκίνοφ και ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μίροσλαβ Νάιντενοφ να συζητούν τρόπους για την παρεμπόδιση των δικαστικών διαδικασιών κατά του τελευταίου, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας.

Αφορμή για τη διαρροή αυτής της υπόθεσης ήταν η παραίτηση του εισαγγελέα Κόκινοφ, εναντίον του οποίου ενδέχεται να ασκηθεί και ποινική δίωξη για αποκάλυψη υπηρεσιακού απορρήτου.

Μετά το δίωρο «ραντεβού» του με τους λειτουργούς της Θέμιδος, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται ούτε για κατάθεση ούτε για ανάκρισή του από τις αρχές αλλά για «συνομιλία για το πώς θα εξαρθρωθεί αυτό το εγκληματικό κύκλωμα, το οποίο πραγματοποιεί παράνομες υποκλοπές στα σπίτια του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για την ίδια υπόθεση έχει καταθέσει στην εισαγγελία και ο πρώην υπουργός Μίροσλαβ Νάιντενοφ, ο οποίος, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη Βουλγαρία, έριξε μια πραγματική «πολιτική βόμβα» πρόσφατα, με δημόσιες κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ ότι ευθύνεται για τη συνεχή παρακολούθηση τηλεφώνων μέχρι και των υπουργών στην παραιτηθείσα – εν τέλει – κυβέρνηση του GERB.

 

Πηγή: newsbeast.gr