Η Κύπρος αγοράζει πολεμικά πλοία για την επιτήρηση της ΑΟΖ της


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κος Φωτίου επισημαίνει ότι η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας.

Παράλληλα, ο κύπριος αξιωματούχος σημείωσε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα προωθείται και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών με διάφορες χώρες, κυρίως το Ισραήλ, λόγω κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και κατ΄ επέκταση τα γεωστρατηγικά δεδομένα, οδηγούν σε επανασχεδιασμό και της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, τονίζει ο κ. Φωτίου.

«Αυτό ήταν ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων μου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και αυτούς τους σχεδιασμούς έχουμε αποφασίσει και προωθούμε», συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου.

Ο Κύπριος υπουργός θα έχει στα μέσα της βδομάδας στη Μόσχα συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογο του για θέματα διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Skai.gr