Η Ιατρική Σχολή διχάζει Προεδρικό και ΔΗΣΥ

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς για το θέμα της ίδρυσης της Ιατρικής Σχολής,  είπε ότι «η θέση της Κυβέρνησης παραμένει όπως ήταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη. Πιστεύει ότι είναι η ώρα για ίδρυση της Ιατρικής Σχολής».

Κληθείς να σχολιάσει διαφωνία του ΔΗΣΥ για το θέμα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ο ΔΗΣΥ δεν διαφωνεί με αυτή τη βασική πολιτική θέση. Απλώς έχει θέση για μετάθεση του χρόνου ίδρυσης της. Και είναι σεβαστή η αυτονομία κάθε κόμματος σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του δράση. Εξαρτάται από τη Βουλή για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η Κυβέρνηση, όμως, θεωρεί ότι θα πρέπει να οδηγηθούν τα πράγματα στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, όπως είχε εξαγγελθεί το Σεπτέμβρη».

Ερωτηθείς είπε ότι «τα αρμόδια Υπουργεία για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής έχουν αποφασίσει ότι παρόλο το κόστος η ίδρυση της είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή για τον τόπο».

ΔΗΣΥ: Ναι στην Ιατρική Σχολή αλλά όχι τώρα

Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος της δημιουργίας ιατρικής σχολής αλλά όχι αυτή τη δεδομένη στιγμή γιατί σε περιόδους κρίσης δεν νοείται να αυξάνονται οι δαπάνες, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις αρχής του ΔΗΣΥ δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ρήγμα μεταξύ του κόμματος και της Κυβέρνησης.

Μιλώντας το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ως θέμα αρχής για το αν θα πρέπει δηλαδή να γίνει ιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το κόμμα τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ.  Ωστόσο εξήγησε ότι εξέφραζε και στο παρελθόν προβληματισμούς για την εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών και τη δυνατότητα του κράτους σε περιόδους ύφεσης να αυξάνονται οι δαπάνες έστω και αν αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης.

 «Όταν ακόμα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της σχολής και πάλι καταγράφησαν οι προβληματισμοί του ΔΗΣΥ για την πορεία των δημόσιων οικονομικών και τώρα δεν είναι προβληματισμοί, βιώνουμε ωμές οικονομικές πραγματικότητες», σημείωσε.