Οικονομική διασκέδαση στην κρίση – Οι προτάσεις του 24H!

 

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Περισσότερο τώρα που είναι το Πάσχα, που τα παιδιά είναι στο σπίτι, θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, οι οικονομικές υποχρεώσεις όμως της οικογένειας είναι αυξημένες.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ψάξαμε όμορφους και οικονομικούς τόπους για να περάσετε ωραία, ξοδεύοντας ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα.  Επικεντρωθήκαμε στη Λεμεσό, γιατί την γνωρίζω καλά, υπάρχουν όμως σε όλες τις πόλεις  τέτοια μέρα, εμείς σας δίνουμε τις ιδέες και εσείς προσαρμόστε τις. 

Με παιδιά:

Ζωολογικός κήπος 

Πηγαίνετε μια βόλτα με τα παιδιά σας στον ανακαινισμένο ζωολογικό κήπο της Λεμεσού και κάντε την ώρα της διασκέδασης τους, ώρα μάθησης, χωρίς να το καταλάβουν. Την ώρα που θα περνάτε από τα ζώα, διαβάζετε τους τις πληροφορίες που υπάρχουν μπροστά από κάθε κλουβί. Θα δείτε ότι πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζετε ούτε εσείς. 

Μώλος

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν έκανα μια βόλτα πρόσφατα στο μώλο Λεμεσού. Δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό μόλο και για να πω την αλήθεια δεν μου θύμισε καθόλου Κύπρο. Περπατήστε με τα παιδιά σας κοντά στη θάλασσα, κάντε ποδήλατο, αφήστε να παίξουν και να τρέξουν ελεύθερα. Η διασκέδαση, η φύση, το πράσινο και η θάλασσα είναι εντελώς δωρεάν και η χαρά που δίνουν σε μικρούς και μεγάλους, είναι τεράστια. 

Εκδρομή στη φύση

Το νησί μας έχει απίστευτη ομορφιά, ιδιαίτερα όταν βγείτε εκτός πόλεων. Επισκεφτείτε παραδοσιακά χωριά, μάθετε στα παιδιά σας τις παραδόσεις μας και ελάτε κοντά στη φύση. Στις Πλάτρες υπάρχουν δύο πολύ όμορφα μονοπάτια της φύσης, στα οποία μπορείτε να περπατήσετε όλη η οικογένεια παρέα και στο τέλος να απολαύσετε να νερά του καταρράκτη. 

Χωρίς παιδιά:

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που έχουν ανάγκη από χαλάρωση, ξεκούραση και διασκέδαση.

Για ποτό:

Στη Λεμεσό άνοιξαν πολλά μπαράκια, με πολύ φθηνά ποτά. Η Σαριπόλου είναι η νέα μόδα και όχι τυχαία, αφού με πολύ λίγα λεφτά μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και να δείτε τους φίλους σας. 

Για καφέ:

Τον τελευταίο καιρό άνοιξαν πολλές αλυσίδες με φθηνό καφέ.  Με περίπου 1 ευρώ μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας και να δείτε φίλους ή συνεργάτες στο διάλλειμα της δουλειάς. 

Αυτό που μου αρέσει τώρα με την κρίση πάντως είναι ότι πολλά πράγματα ήρθαν στις κανονικές τους τιμές και ότι καταλάβαμε την αξία του σπιτιού μας. Με τα παιδιά μας ή με τους φίλους μας, μπορούμε να μαζευτούμε στο σπίτι μας να μαγειρέψουμε όλη παρέα, να παίξουμε και γελάσουμε. Το γέλιο και η ευτυχία, ευτυχώς ακόμη είναι δωρεά. Απολαύστε τα άφοβα!