Υπ. Δικαιοσύνης: “Καμία ανοχή στην εγκληματικότητα”

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 Ο κ. Νικολάου κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, επισήμανε  «την ανάγκη ότι θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα κατά του εγκλήματος, ότι θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα και κατά προτεραιότητα, εγκληματικές πράξεις οι οποίες διαπράττονται καθημερινώς μπροστά στα μάτια μας να αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της αστυνομίας, είτε αυτά είναι καζίνο, είτε είναι γραφεία παροχής ηλεκτρονικού τζόγου, είτε είναι ιδιωτικά γραφεία ασφάλειας τα οποία λειτουργούν παράνομα, είτε φρουροί οι οποίοι δεν έχουν άδεια, είτε ακόμα και πρόσωπα τα οποία καταφεύγουν στη μέθοδο είσπραξης χρεών δια απειλών».

«Έχω ενώπιον της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης καταθέσει ξεκάθαρα τη θέληση και την αποφασιστικότητα του Υπουργείου όπως η αστυνομία προχωρήσει άμεσα στους απαιτούμενους σχεδιασμούς και ενεργήσει κατά τρόπο ώστε να κατασταλούν όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε τη θέση πως υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τους πολίτες  όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει το έγκλημα και αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο.Όσον αφορά τη σύσκεψη που ακολούθησε στο λιμάνι Λεμεσού, στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, ο κ. Νικολάου είπε πως τόνισε τον αναβαθμισμένο ρόλο που αυτή θα έχει σε σχέση με την εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου, «την προσπάθεια για προστασία της θαλάσσιας ζώνης και ειδικότερα της οικονομικής ζώνης της Κύπρου, καθώς επίσης και τη συνορεύουσας ζώνης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα οικονομικά μας συμφέροντα, αλλά και εκείνους οι οποίοι έρχονται για να επενδύσουν στην περιοχή μας”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης πως μετέφερε το μήνυμα της συνεργασίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας «γιατί πραγματικά πρέπει να νοιαστούμε σήμερα για τις ανάγκες που θα έχουμε αύριο και να μην μας βρει ποτέ ανέτοιμους ο χρόνος κατά τον οποίο θα κληθούμε να προστατεύσουμε αυτά τα οικονομικά συμφέροντα».

Απαντώντας σε ότι αφορά στο θέμα στελέχωσης της αστυνομίας με περισσότερο προσωπικό, ο κ. Νικολάου δήλωσε πως δεν προβλέπει να υπάρξουν οποιεσδήποτε προσλήψεις για τα επόμενα ένα με δυο χρόνια, και σημείωσε πως οι 300 περίπου κενές θέσεις που θα προκύψουν και από τις αφυπηρετήσεις, θα καλυφθούν με βάση το σχεδιασμό.

«Σήμερα επιχειρούμε να αντικαταστήσουμε όλους τους αστυνομικούς που ασκούν μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα με ειδικούς αστυνομικούς και με πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα έχουμε ως πλεονάζων στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, είτε από την ίδια τη δημόσια υπηρεσία στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης, είτε προσωπικό το οποίο θα προκύψει από ημικρατικούς οργανισμούς των οποίων έχει περατωθεί ο κύκλος εργασιών τους», είπε.

Τέλος κατέληξε πως «τους αστυνομικούς που ασκούν μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα, θα τους αξιοποιήσουμε σε πραγματικής φύσεως αστυνομικά καθήκοντα, έτσι ικανοποιώντας τις ανάγκες που προκύπτουν και την αδυναμία που παρουσιάζεται σήμερα να ανταποκριθούμε σε αυτές, συνεπεία των κενών θέσεων».

Στην σύσκεψη παρευρέθη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.