Στις ΗΠΑ για σημαντικές συναντήσεις ο ΥΠΕΞ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.    

Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John F. Kerry.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο Υπουργών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, ζητήματα αφοπλισμού, διεθνούς ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θέματα ενέργειας. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει στις 9 Μαΐου χωριστές συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με μέλη της Γερουσίας και του Αμερικανικού Κογκρέσου, με εκπροσώπους του Ελληνικού Διαβουλίου, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με αντιπροσωπεία των παροικιακών οργανώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Κασουλίδης θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης “Brookings Institute” με θέμα “Geopolitics in the Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective”, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο.

Πηγή ΚΥΠΕ