Υπουργός Υγείας-Πρέσβης Ισραήλ: Εμβάθυνση της συνεργασίας στην υγεία

 

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε, επίσης, ότι ζητήθηκε η μετάκληση ειδικών γιατρών σε διάφορους τομείς, για διενέργεια εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία της Κύπρου, με την παράλληλά εκπαίδευση των Κύπριων γιατρών, ώστε να φτάσουν στο «ζηλευτό επίπεδο» των άλλων χωρών.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, το μεσημέρι στο Υπουργείο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά σημεία, ενώ υπενθύμισε τη συμφωνία Λευκωσίας-Τελ Αβίβ στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, που υπογράφηκε το 2010 και είναι σε ισχύ έως το 2015. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει όλους τους τομείς της υγείας, καθώς και την πραγματοποίηση διαφόρων μελετών.


 

Διαβάστε επίσης “Φόνος 23χρονης Φαίης-Συγκλονιστική συνέντευξη του πατέρα του Στεφανάκη!“.


Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είχε μια εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Χαράρι, και πρόσθεσε ότι «μας έδωσε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε και άλλους επιπλέον τομείς, για τους οποίους θα υπάρξει οπωσδήποτε μια νέα συνεργασία».

Ερωτηθείς ποιοι θα είναι οι τομείς αυτοί, ο κ. Πετρίδης είπε ότι θα ανακοινωθούν, μόλις υπάρχει «κάτι χειροπιαστό». Συμπλήρωσε ότι είναι θετική εξέλιξη για την Κύπρο, αλλά είπε ότι θα ανακοινώσει περισσότερα όταν υπάρχουν τα δεδομένα.

Τέλος, ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες όπου αποστέλλονται ασθενείς για εξειδικευμένες θεραπείες, κάτι που όπως είπε, θα συνεχίσει να γίνεται.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαράρι είπε ότι «είναι πιο υγιές να συνεργαζόμαστε σε θέματα υγείας, προς όφελος των λαών μας» και χαρακτήρισε «φιλική, ζεστή και εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον Υπουργό.

Πρόσθεσε ότι Ισραήλ και Κύπρος συνεργάζονται στον τομέα της υΥγείας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να διευρυνθεί.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ