Ιράκ: Πέραν των 26 νεκρών λόγω βομβιστικών υποθέσεων

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Η θρησκευτική βία έχει στοιχίσει τη ζωή 168 ανθρώπων μέσα σε μία εβδομάδα στο Ιράκ και δεν μοιάζει να υποχωρεί. 

Δύο εκρήξεις βομβών στην κεντρική και στη δυτική Βαγδάτη στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ 35 τραυματίστηκαν. 

Άλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν όταν ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία αλ Σαντρ, όπου ζουν κυρίως σιίτες, στην ανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Ακόμα δύο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε συνοικίες της κεντρικής και της ανατολικής Βαγδάτης, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 22 να τραυματιστούν.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της επαρχίας αλ Άνμπαρ, ο Κάσεμ Μοχάμεντ, γλίτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας του με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ράμαντι, περίπου 110 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Επτά άνδρες της ασφάλειάς του τραυματίστηκαν. Η Ραμάντι θεωρείται εστία αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. 

Στο Ιράκ σημειώνονται επεισόδια πολιτικής και θρησκευτικής βίας από τον Δεκέμβριο, όταν άρχισαν διαδηλώσεις σε σουνιτικές περιοχές με κεντρικό αίτημα την ακύρωση της ισχύος νόμων που, όπως λένε μέλη της μειονοτικής αυτής ομάδας, η κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι, στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες, χρησιμοποιεί εναντίον τους. Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι νεκροί από τα επεισόδια βίας ξεπερνούν τους 1.000.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε αυτή την εβδομάδα μια έκκληση προς τους Ιρακινούς πολιτικούς και θρησκευτικές ηγέτες να ενωθούν για να προσπαθήσουν να δώσουν ένας τέλος στην αιματοχυσία..