Εισαγγελική έρευνα για ΟΠΑΠ στην Ελλάδα –Στην Κύπρο τι γίνεται;

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σημειώσαμε ότι ο ΟΠΑΠ με αυτό τον τρόπο ξεφεύγει από τις αρχές του  προκαλώντας ερωτηματικά και ευνοιοκρατία. Απόλυτα δικαιολογημένα, όπως φαίνεται και από μια συγκεκριμένη εξέλιξη στην Ελλάδα…

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φράγκου, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες εφημερίδες με παράνομο τρόπο, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ερευνάται εάν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται. Κι όλα αυτά στον απόηχο δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για προτίμηση παροχής χορηγιών σε ΜΜΕ που είναι φιλικά προς τον Οργανισμό.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το skai.gr, η εισαγγελία έχει ζητήσει από τον ΟΠΑΠ όλες τις επίμαχες χορηγικές συμβάσεις.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr, στα δημοσιεύματα που στάθηκαν αφορμή για τη διενέργεια της δικαστικής έρευνας, γίνεται αναφορά για προτίμηση του Οργανισμού να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με «φιλικά» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στη διοίκησή του.

Η ύπαρξη διακρατικής συμφωνίας που θέλει τον ΟΠΑΠ Κύπρου να ελέγχεται από την Ελλάδα, δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τον Οργανισμό στην Κύπρο. Ίσα ίσα. Από τη στιγμή που γίνεται έρευνα στην Ελλάδα, καθίσταται αναγκαία και η έρευνα στο νησί μας, όπου παρατηρήθηκαν παρόμοια φαινόμενα σε σχέση με τις χορηγίες του Οργανισμού. Η διακρατική συμφωνία ισχυροποιεί τους δεσμούς μεταξύ των δυο οργανισμών σε Κύπρο κι Ελλάδα, κι από τη στιγμή που γίνεται εκεί έρευνα θα πρέπει να γίνει κι εδώ.

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ, Μιχάλης Χειμώνας, δήλωσε χθες στο 24H ότι ο ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ήδη ιδιωτική εταιρεία, όμως στην ίδια τοποθέτηση αναίρεσε τον εαυτό του, αφού είπε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του δεν έχει υλοποιηθεί…