ΠΡΟΣΟΧΗ!-Σκληρές εικόνες! Ισλαμιστές εκτελούν Σύρους αντάρτες (vid)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ένας άνδρας του οποίου το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μαύρη κουκούλα πυροβολεί στη σειρά τους άνδρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς αυτοί έχουν γονατίσει, έχοντας τα μάτια δεμένα με ύφασμα, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.

“Το δικαστήριο της σαρία για την ανατολική περιφέρεια στην Ντέιρ αλ-Ζορ καταδίκασε σε θάνατο αυτούς τους αρνησίθρησκους στρατιώτες που διέπραξαν σφαγές σε βάρος των αδελφών και των οικογενειών μας στη Συρία”, λέει ο εκτελεστής στο βίντεο. Ένοπλοι ισλαμιστές που κρατούν μαύρες σημαίες φωνάζουν “ο Θεός είναι μεγάλος” κάθε φορά που πυροβολείται ένα από τα θύματα. Ο εκτελεστής στρέφεται ξανά σε μερικά από τα θύματα για να τους ρίξει επιπλέον σφαίρες ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρά.

 

Είναι το δεύτερο βίντεο που προβάλλεται μέσα σε δύο ημέρες το οποίο δείχνει τέτοιου είδους εκτελέσεις από μαχητές που δηλώνουν ότι ανήκουν σε οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες από τη βόρεια επαρχία Ράκα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, δείχνει τρεις άνδρες με καλυμμένα τα μάτια να κάθονται στο πεζοδρόμιο σε κεντρική παράκαμψη πριν πυροβοληθούν στο κεφάλι. Ένας άνδρας που ακούγεται στο βίντεο λέει ότι οι εκτελέσεις έγιναν σε αντίποινα για τη σφαγή στην παράκτια πόλη Μπάνιας πριν από δύο εβδομάδες.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σφαγή αυτή στη Μπάνιας δείχνουν δεκάδες ακρωτηριασμένα πτώματα, πολλά από τα οποία είναι παιδιών, να κείτονται στους δρόμους.

Βίντεο από εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στη Συρία, όπου τουλάχιστον 94.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση αυτή που πλέον διανύει τον τρίτο χρόνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.