Κεφάλαια $600εκ. σε εταιρίες Ελλάδας & Κύπρου από τον Daniel Loeb


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Με τα 600 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε το Third Point Hellenic recovery θα αποκτήσει 5 έως 10 επενδύσεις σε εταιρείες (Ελλάδα – Κύπρος), εκ των οποίων το 70% θα είναι εισηγμένες εταιρείες και το 30% μη εισηγμένες, όπως αναφέρει η παρουσίαση της πρότασης που έκανε τον Απρίλιο στους επενδυτές και την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το Newmoney.gr               

Θα αποκτήσει εταιρείες εισηγμένες και μη, χωρίς όμως να αγοράσει χρέος των εταιρειών αυτών  – Με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών θα τοποθετηθούν αυτά τα κεφάλαια

Ήδη η πρώτη εταιρεία – μη εισηγμένη ήταν η Καβάλα Oil (Energean), στην οποία τοποθέτησε 60 εκατ. δολάρια με σκοπό να αυξήσει την παραγωγή σε 4.000 βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, o στόχος είναι να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες στις φάσεις της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. Η επενδυτική στρατηγική συνίσταται σε τοποθετήσεις στο μετοχικό κεφάλαιο, εκμετάλλευση της βελτίωσης των μακροοικονομικών στοιχείων και διασφάλιση έναντι του κινδύνου με αντίστοιχα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η δεύτερη σημείωση, σύμφωνα με έμπειρους διαχειριστές, σημαίνει ότι, λ.χ. η θέση που λαμβάνει σε εισηγμένες, όπως ο  ΟΠΑΠ, παραμένουν “κλειδωμένες” για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τις στρατηγικές αρμπιτράζ, το Third Point Recovery θα επενδύσει σε εταιρείες με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των τοποθετήσεων τους 18 μήνες (με πιθανή επέκταση 6 μηνών) και το χρονικό διάστημα διατήρησης των θέσεων θα είναι 3 χρόνια (με πιθανή επέκταση 1 χρόνου).  

Ο Daniel Loeb που κέρδισε περί τα 500 εκατ. δολάρια όταν το Fund αγόρασε πέρυσι ελληνικά ομόλογα στα 17 λεπτά, θεωρεί ως επενδυτικές ευκαιρίες τις ελληνικές εταιρείες, καθώς εκτιμά ότι, το 25% των εισηγμένων θα χρειαστεί να αυξήσει κεφάλαια πάνω από τα 2, 5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Newmoney.gr