Ελλάδα: Ιλιγγιώδη κέρδη έως 294% στις τράπεζες!


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Δημιούργησε ψευδαισθήσεις για πιθανή αλλαγή από την μονόπαντη Τραπεζική άνοδο. Στο ταμπλώ του 25αρη οι “πράσινοι” τίτλοι μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού μέχρι τα τελευταία λεπτά και οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία στο σύνολο του ταμπλώ από αρχής μέχρι τέλους. 

Ο Γενικός Δείκτης άλλαξε 18 φορές πρόσημο, από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους Ελλάκτωρας, Ελ. Πετρέλαια, Μέτκα, Σωλ. Κορίνθου και Folli Follie Group δεν “είδαν” θετικό πρόσημο σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης και για να κατοχυρωθεί το τελικό θετικό κλείσιμο, μετά τις 15.54 “επιστρατεύθηκε” ο τίτλος της Coca-Cola HBC AG και μετά τις 16.29 ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα “μαγικά” των τελικών δημοπρασιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει μία ανάσα από το υψηλό ημέρας, καθώς στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Eurobank Properties. 

Από την άλλη, ο συγκεντρωτισμός του τζίρου καλά κρατεί, καθώς και σήμερα από τα συνολικά 148 εκατ. το 80% αφορούσε συναλλαγές μόλις επτά τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Πειραιώς, Εθνικής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Eurobank. Μάλιστα, μόνες τους οι Πειραιώς και Εθνική διακίνησαν το 55% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Πηγή: Euro2day.gr