Οικολόγοι: ‘Εμπάτε σκύλοι αλέστε’ για το Περί Σκύλων Νόμο

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι αναφέρουν πως “η κατάσταση της πλήρους ασυδοσίας στον τομέα της κατοχής σκύλων πρέπει επιτέλους να σταματήσει”, προσθέτοντας πως η ανευθυνότητα τελικά σκοτώνει.

«Τα βαθύτερα αίτια του θανάσιμου περιστατικού βρίσκονται στην ανεπάρκεια αυτού του κράτους και στην εγκληματική αδιαφορία του να εφαρμόσει επιτέλους ένα αποτελεσματικό νόμο για τους κατόχους σκύλων, ο οποίος να οικοδομεί με υπευθυνότητα».

«Αυτό που επικρατεί στην Κύπρο με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι το ‘εμπάτε σκύλοι αλέστε’ αφού αρνούνται να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις. Συγκεκριμένα επί οκτώ χρόνια εκκρεμεί ενώπιων της Βουλής πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων που τροποποιεί τον Περί Σκύλων Νόμο και η κυβέρνηση απαντά  ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο. Για οκτώ χρόνια ετοιμάζει νομοσχέδιο. Όσο για την αστυνομία ζώων που υποσχέθηκε ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης όταν ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, παραμένει ακόμα γράμμα κενό στη νομοθεσία», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Καταληκτικά η ανακοίνωση αναφέρει πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ