Κλειστή η περίοδος κυνηγίου από 1η Μαρτίου μέχρι 15 Αυγούστου

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όποιοι πιθανόν να κυνηγήσουν αυτές τις ημέρες, σημειώνει, θα διαπράττουν αδίκημα και προς τούτο η Υπηρεσία θα εντατικοποιήσει τις περιπολίες της για έλεγχο τέτοιων φαινομένων και να καταγγείλει όσους παρανομούν.

Διευκρινίζεται ότι η περίοδος από την 1η Μαρτίου μέχρι τη 15η Αυγούστου έκαστου έτους, θεωρείται κλειστή περίοδος κυνηγίου και η μεταφορά κυνηγετικού όπλου δεν επιτρέπεται.

Σε περιοχές όπου παρουσιάζεται υπερπληθυσμός κορακοειδών και επηρεάζουν αρνητικά άλλα είδη της πανίδας αλλά και τη γεωργία ή τη κτηνοτροφία, αναφέρεται,  είναι πιθανόν να παραχωρηθεί άδεια κυνηγίου κορακοειδών κατά παρέκκλιση, σε συνεννόηση με την ΚΟΚ & ΔΑΖ και τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους με σκοπό να ελεγχθούν οι πληθυσμοί των κορακοειδών. Επισημαίνεται ότι, οι πιο πάνω εξορμήσεις θα γίνονται πάντοτε με τη συνοδεία θηροφύλακα.

“Στην περίπτωση που παραχωρηθεί άδεια κυνηγίου κατά παρέκκλιση, τότε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τόσο οι λεπτομέρειες της παρέκκλισης όσο και τα στοιχεία των κυνηγών που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ