Κυριακίδου – Boda : Kαταδικάζουν το βιασμό 5χρονου κοριτσιού


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κοινή καταδικαστική ανακοίνωση για τον πρόσφατο βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην Ινδία εξέδωσαν η Γενική Εισηγήτρια για τα παιδιά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, (ΚΣΣΕ), βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου και ο Γενικός Εισηγητής ενάντια στη βία κατά των γυναικών, Πορτογάλος βουλευτής José Mendes Boda.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκφράζεται, μεταξύ άλλων, η ανησυχία των δύο βουλευτών για το γεγονός ότι το ειδεχθές αυτό περιστατικό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται η πλήρης προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κοριτσιών και γυναικών ανά το παγκόσμιο και πως οι πλέον ευαίσθητες ομάδες των κοινωνιών εξακολουθούν να παραμένουν απροστάτευτες.  

«Το γεγονός», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «ότι η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε χώρες μακριά από την Ευρώπη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σιωπηλά από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ωσάν να μην υπάρχει». Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η ανταλλαγή βέλτιστων νομοθετικών, πολιτικών και δικαστικών πρακτικών καθίσταται ύψιστης σημασίας, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

Η κ. Κυριακίδου και ο κ. Mendes Boda καλούν τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να πράξουν κάθε τι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες θα ζουν χωρίς τον φόβο της βίας.

Καλούν, επίσης, όσες χώρες δεν το έχουν πράξει ακόμη να προσχωρήσουν τόσο στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά όσο και στη Σύμβαση ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των γυναικών, ως ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά των φρικτών αυτών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο στην Ινδία.  

 

Πηγή: ΚΥΠΕ