Κίνα: Κρέας αρουραίων αντί αρνίσιου


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ένα ακόμα διατροφικό σκάνδαλο που ξεσπά στην Κίνα, οι αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που πωλούσε κρέας αλεπούδων και αρουραίων ως αρνίσιο.

H απάτη συνεχιζόταν από το 2009 και εκτιμάται ότι απέφερε έσοδα 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο ελέγχων στην αγορά που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, η αστυνομία συνέλαβε 63 άτομα στη Σαγκάη και σε μια γειτονική παράκτια πόλη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι επεξεργάζονταν το παράνομο κρέας με πρόσθετα όπως η ζελατίνη, και στη συνέχεια το πωλούσαν ως αρνίσιο σε υπαίθριες αγορές.

Στον τελευταίο γύρο ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 904 ύποπτοι και κατασχέθηκαν 20.000 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων κρέατος.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, το οποίο παραδέχεται ότι “τα εγκλήματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων παραμένουν διαδεδομένα, καθώς συνεχώς εμφανίζονται νέες καταστάσεις με νέα χαρακτηριστικά”.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πλέον χρόνια προβλήματα για την Κίνα, της οποίας οι εξαγωγές έχουν υποστεί πλήγμα από σκάνδαλα όπως η νόθευση βρεφικού γάλακτος με μελαμίνη και η χρήση βιομηχανικών βαφών σε αβγά.

Τον Απρίλιο, πολλοί καταναλωτές έχασαν την όρεξή τους για κοτόπουλο μετά την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, από την οποία έχουν πεθάνει τουλάχιστον 20 άτομα.

Το Μάρτιο, πάνω από 16.000 γουρούνια βρέθηκαν να επιπλέουν νεκρά σε ποτάμι που υδροδοτεί τη Σαγκάη, και η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι επρόκειτο για ζώα από κάποιο συνωστισμένο κτηνοτροφείο.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.