Κύμα μεταναστών από τη νότια Ευρώπη στη Γερμανία

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, 1,081 εκ. μετανάστες βρήκαν καταφύγιο στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, αριθμός ο οποίος είναι 13% πιο ψηλός από το 2011 και ο μεγαλύτερος από το 1995.

Πρώτη στις αφίξεις ήταν η ανατολική Ευρώπη καθώς και χώρες από το νότο που είναι μέλη της Ευρωζώνης και αντιμετωπίζουν ύφεση και ψηλή ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης την τελευταία τριετία.

Ο αριθμός μεταναστών από την Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40%, σε σχέση με πέρσι. «Η αύξηση στη μετανάστευση από χώρες της ΕΕ που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική και νομισματική κρίση είναι ιδιαίτερη ψηλή,» αναφέρει το Γραφείο Στατιστικής. Η ανεργία κυμαίνεται στο χαμηλό 6.9% από τον καιρό της επανένωσης στη χώρα σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα όπου ένας στους τέσσερις είναι άνεργος και η ανεργία ανάμεσα στους νέους φθάνει στα 60%.

Ωστόσο, ο αριθμός των μεταναστών από τη Νότια Ευρώπη παραμένει σχετικά μικρός σε σχέση με τον αριθμό των μεταναστών από την ανατολική Ευρώπη. Το 2012, συνολικά 34.109 άτομα προέρχονταν από την Ελλάδα και 29.910 από την Ισπανία ενώ ο αριθμός των Πολωνών ήταν 176.367 και 116.154 από τη Ρουμανία.

Πηγή ΚΥΠΕ