Λ. Κουρσουμπά: ” Η ενδυνάμωση των παιδιών, η σοφότερη επένδυση”

 

Εντατικοποίηση των προσπαθειών για δημιουργία προστατευτικού πλαισίου και παροχή υπηρεσιών που θα επιτρέψουν την υγιή και ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού ως ενεργού και δραστήριου μέλους της κοινωνίας, επιβάλλουν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, υπογραμμίζει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σε μήνυμά της για την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Λήδα Κουρσουμπά τονίζει ότι σε περίοδο κρίσης, η στήριξη και η ενδυνάμωση των παιδιών είναι η σοφότερη επένδυση που μπορεί να γίνει για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

«Δημιουργώντας σήμερα τις ευκαιρίες που θα επιτρέψουν μια πιο ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην κοινωνία, που θα παρέχουν, σε κάθε παιδί, τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τις επιστήμες, τον πολιτισμό και τις τέχνες και να εμπλακεί σε διανοητικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, παρέχουμε στη νέα γενιά τα πλέον αξιόπιστα και αποτελεσματικά εργαλεία για να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν την πραγματικότητά τους και να οργανώσουν και να σχεδιάσουν ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο αύριο» αναφέρει.


 

Διαβάστε επίσης “Η Βουλή δίνει ασυλία στον Χριστόφια”.


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, με απόλυτη προσήλωση στην αποστολή της, για την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών και την οικοδόμηση της αναγκαίας κουλτούρας που θα επιτρέψουν σε κάθε παιδί που ζει στην Κύπρο να απολαμβάνει, στην οικογένεια, το σχολείο και την ευρύτερη κοινότητα, το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων του.

«Μού είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι κι εσείς τα παιδιά, έχετε πλήρη επίγνωση και αντίληψη της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης την οποία διέρχεται σήμερα η χώρα μας» αναφέρει η Επίτροπος απευθυνόμενη στα παιδιά, ζητώντας από αυτά να στηρίξουν όσους το έχουν ανάγκη και να αναζητήσουν βοήθεια, αν τη χρειάζονται, και ταυτόχρονα, τα καλεί να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερου μέλλοντος για όλους και όλες.

«Χρειαζόμαστε το δυναμισμό, τη ζωντάνια και τη φαντασία σας, έχουμε ανάγκη τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία σας. Για τούτο η θέση σας, δεν είναι απλά δίπλα μας, αλλά μαζί μας» σημειώνει η Λήδα Κουρσουμπά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ