Τετ-α-τετ Λέτα-Μέρκελ στο Βερολίνο

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επιχειρώντας να καθησυχάσει Βερολίνο και αγορές, ο Λέτα παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του θα επιδείξει μεγάλη προσοχή στα δημοσιονομικά και στις πολιτικές εξυγίανσης της ιταλικής οικονομίας.

«Νομίζω ότι βγαίνουμε ενισχυμένοι από αυτήν την κρίση και κυρίως με μια σαφή δέσμευση, δηλαδή να συνεχίσουμε την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την πορεία για να επαναφέρουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά μας», είπε.

«Όπως το έχουμε πει κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά το θέμα των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι χώρες-μέλη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς κάναμε το δικό μας μέρος της δουλειάς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος- η οποία και επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Λέτα- υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Γερμανίας με την Ιταλία, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, και της αναγνώρισε πως έχει κάνει ήδη αξιοπρόσεκτα βήματα προς την αντιμετώπιση των αδυναμιών στην οικονομία της.

Σημείωσε, όμως, πως η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο του δημοσιονομικού συμφώνου και της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Κάθε χώρα πρέπει να κάνει το καθήκον της» για να εξέλθει από την κρίση, είπε η Μέρκελ στον Λέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενώ την άλλη εβδομάδα, στις 6 Μαΐου, θα μεταβεί στη Μαδρίτη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Το ταξίδι του νέου Ιταλού πρωθυπουργού στην Ισπανία αποφασίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Λέτα με τον Ραχόι, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Πηγή: newsbeast.gr