Λιλλήκας: “Δόλος από Ντάουνερ-Λάθος Αναστασιάδη”!

 

Επιπλέον ασκεί και κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζοντας τη θέση ότι υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού από την καταγραφή και την αποδοχή των λεγόμενων συγκλίσεων. Βλέπει, με λίγα λόγια, δόλο πίσω από τις ενέργειες του Ντάουνερ


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Το πλήρες κείμενου του πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, έχει ως ακολούθως: 


 

Διαβάστε επίσης “Αποκαλυπτικό 24H: Δείτε το 77σέλιδο έγγραφο Ντάουνερ! (docs)“.


 

“Κρίνω ότι κακώς ζητήσαμε και κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε να παραλάβει από τα Ηνωμένα Έθνη το έγγραφο με την καταγραφή των λεγόμενων συγκλίσεων στο προηγούμενο γύρο των διακοινοτικών συνομιλιών.

Υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούμε σε μια διαδικασία που θα θεωρηθεί ως συνέχιση της διαδικασίας από το σημείο διακοπής των συνομιλιών. Ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να θεωρηθεί και να κριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ότι η δική μας πλευρά αποδέχεται το έγγραφο ως βάση για διαπραγμάτευση και κατά συνέπεια να εγκλωβιστούμε σε αποδοχή όλων των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τους δύο προηγούμενους συνομιλητές.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεκλογικά, αλλά και πολύ πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις Χριστόφια-Ταλάτ και Χριστόφια-Έρογλου. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να είναι συνεπής, αλλά και για να διατηρήσει μια ελευθερία κινήσεων αναφορικά με τις επερχόμενες συνομιλίες, θα πρέπει να επαναλάβει τη θέση του αυτή, ότι δεν δεσμεύεται από τις συγκλίσεις, τώρα μετά την αποδοχή του εγγράφου των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενημερώσει επίσημα με επιστολή του τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η παραλαβή του εγγράφου των συγκλίσεων δεν δεσμεύει την πλευρά μας σε συνέχιση του διαλόγου από το σημείο διακοπής του, αλλά πολύ περισσότερο δεν δεσμεύει την πλευρά μας σε αποδοχή των όποιων συγκλίσεων.

Επίσης, από αφορμή τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα καταγγέλλοντας ενέργειες του κ. Ντάουνερ, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πιο τολμηρός και θα πρέπει να υπερασπιστεί  πιο τολμηρά τα συμφέροντα της Κύπρου. Θα πρέπει να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την άμεση αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ πριν από την όποια επαναδραστηριοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών για νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων. Ο κ. Ντάουνερ έχει χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία και έπαψε να είναι ουδέτερος και αντικειμενικός συνομιλητής.

Ο κ. Ντάουνερ με βάση τα δικά του έγγραφα αποδεικνύεται ότι συνωμοτεί σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και γι’ αυτό δεν μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων”.