Λίζα Γιωργκάτζη: «Η UNICARS καλύπτει πλήρως κάθε πελάτη»

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό άλλωστε είναι το συμπέρασμα που απορρέει και από τη συνέντευξη που μας έδωσε η Λίζα Γιωρκάτζ, διευθύντρια διαφήμισης κι επικοινωνίας της UNICARS.

*Φέτος η Unicars κλείνει 60 χρόνια κοινής πορείας με τον Όμιλο Volkswagen. Θα θέλαμε να κάνετε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τα 60 αυτά χρόνια.

«Η Unicars έχει μια μακροχρόνια παρουσία στο χώρο της αυτοκίνησης στην Κύπρο. To 1950 η Π.Μ Τσεριώτης Λτδ (μητρική εταιρεία της Unicars) αναλαμβάνει τη διανομή των αυτοκινήτων Jaguar στην Κύπρο. 

Στη συνέχεια το 1953 ο Παναγιώτης Τσεριώτης, ιδρυτής της εταιρείας, αναγνωρίζοντας την δυναμική του άγνωστου και εκκεντρικού για την εποχή εκείνη Volkswagen Beetle, εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα του Brand της Volkswagen στην Κύπρο και έτσι ξεκίναει η συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen.  Η εταιρεία άρχισε να μεγαλώνει δημιουργώντας ένα δίκτυο πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλη την Κύπρο και εξουσιοδοτεί την εταιρεία Α. Χειλίδης για την παροχή των μετά την πώληση υπηρεσιών στους πελάτες.  Το 1976 ιδρύεται η Unicars από τη συγχώνευση του τμήματος εισαγωγής οχημάτων της Π.Μ Τσεριώτης Ltd, και της Motovia, αποκλειστικού μέχρι τότε εισαγωγέα της Audi AG στην Κύπρο. Η νέα εταιρεία αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή, διανομή και υποστήριξη των μετά την πώληση υπηρεσιών των αυτοκινήτων Volkswagen και Audi.

Το 1990 η Unicars αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή του Ισπανού κατασκευαστή αυτοκινήτων SEAT που ανήκει ήδη στον όμιλο Volkswagen. Σύντομα τα μοντέλα της SEAT αποκτούν κυρίαρχη θέση στις πωλήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με μερίδιο αγοράς στην Κύπρο υψηλότερο από τα ευρωπαϊκά. Το 1998 η Unicars γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SKODA Auto, της πολλά υποσχόμενης Τσέχικης Εταιρείας, με μακρόχρονη και βαριά ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.  Η SKODA ανήκει ήδη στον Όμιλο Volkswagen. 

Το 2007 η Unicars έχει αναλάβει το εξουσιοδοτημένο Service της Lamborghini στη Λευκωσία. Το 2007, εγκαινιάστηκαν οι νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Unicars στη Λευκωσία, οι οποίες σχεδιάστηκαν με κύριο γνώμονα τη λειτουργικότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. Ένας χώρος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές υψίστης ασφαλείας κτιρίων και χρηστικότητας. Ο χώρος των 5000 τ.μ., φιλοξενεί το Συνεργείο, την κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών, φανοποιείο/βαφείο και τα κεντρικά γραφεία του Εισαγωγέα.

Τέλος του 2012 εγκαινιάστηκε το νέο Audi Terminal Λευκωσίας.   Ένα υπερσύγχρονο κτίριο το οποίο στεγάζει υπηρεσίες πωλήσεων σε δύο χιλάδες τετραγωνικά μέτρα με υπηρεσίες εφάμιλλες των σύγχρονων τεχνολογιών της Audi, όπως επίσης και τις υπηρεσίες service και ανταλλακτικών σε τρεις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με υπηρεσίες που εναρμονίζονται με τα υψηλά πρότυπα της μάρκας. 

Η πολύχρονη παρουσία της UNICARS στο χώρο της αυτοκίνησης, έχει να επιδείξει ότι από το 1950, χρονιά ίδρυσης της Π.Μ. Τσεριώτης, διαγράφει μια ανοδική πορεία, τόσο στο τομέα των πωλήσεων, όσο και στην εξέλιξη, οργάνωση και ανάπτυξης του δικτύου της. Η UNICARS πετυχαίνει διαχρονικά μερίδιο αγοράς περίπου 17% στις πωλήσεις αυτοκινήτου και διαθέτει σήμερα πελατειακή βάση με περισσότερους από 30.000 ενεργούς πελάτες.

Η εταιρία απασχολεί γύρω στους 200 εργαζόμενους και διαθέτει Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών παγκύπρια με 12 Σημεία Πώλησης και Παράδοσης και Συνεργεία στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Στρατηγικός στοχος της Unicars είναι η περαιτέρω εξέλιξη του Δικτύου της σε όλη την Κύπρο και η συνεχής βελτίωση των μετά την πώληση υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Οι μεγάλες επενδύσεις της εταιρίας τα τελευταία χρόνια σε εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και σε εκπαίδευση των στελεχών και μελών του Δικτύου της, επιτρέπουν στη Unicars να αισιοδοξεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης στην αγορά και τη συνέχιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της στον τομέα του αυτοκινήτου».

*Ποιά είναι η φιλοσοφία της εταιρίας;

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κανένα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ηγέτης από τη φύση του. Ένας Ηγέτης αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιλογές του και μπορεί να κατακτήσει την κορυφή του, το δικό του Έβερεστ. Ένα Έβερεστ δύσβατο και μεγαλειώδεις.

Αποστολή μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια του.

«Κοιτάζουμε τον άνθρωπο και βλέπουμε τον Ηγέτη της Ζωής του. Ποθεί να βιώσει την Ανεξαρτησία του, να αναδείξει την Υπεροχή του. Σχεδιασμένα και Μεθοδικά τον στηρίζουμε να κατακτήσει την Αυτο-Κίνησή του με τα πιο Απλά, Πιο Εξαίσια, πιο Σίγουρα Μέσα».

Τον κάνουμε να νιώθει Μοναδικός! Ανώτερος! Ασφαλής!».

*Μιλώντας για διαχείριση ποιότητας, ποιά είναι η θέση της Unicars σε αυτό το τομέα;

«Εξαίσια! Αυτό είναι το επίπεδο υπηρεσιών που Θέλουμε να απολαμβάνουν οι πελάτες μας σε κάθε σημείο της αλυσίδας εξυπηρέτησης, και αν νιώθουν μοναδικοί, ανώτεροι και ασφαλείς τότε ξέρουμε ότι το έχουμε πετύχει! Οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας, οι προμηθευτές μας και οι μετόχοι μας είναι οι άνθρωποι μας. Κτίζουμε λοιπόν για τους ανθρώπους μας, τον πιο συναρπαστικά αποτελεσματικό μηχανισμό υποστήριξης της Αυτοκίνησης τους!

Η Πολιτική Ποιότητας είναι για μας στάση ζωής! Γι’αυτό και μέσα από εκπαίδευση και άλλα προγράμματα θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους μας προς την ολόψυχη αφοσίωση τους στην ποιότητα. Μέσα από συνεχή εκπαίδευση και με την προώθηση της ατομικής δημιουργικότητας θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε μέλος του προσωπικού μας να αναπτύξει τις ηγετικές του ικανότητες.Έτσι το άτομο ευημερεί. Έτσι η εταιρεία μας ευημερεί και διευρύνει το κοινωνικό της δίκτυο επιτυγχάνοντας παράλληλα και τους δικούς της επιχειρισιακούς στόχους.

Αντιμετωπίζουμε τους προμηθευτές, πελάτες και άλλους συνεργάτες μας ως συνεταίρους μας, ανθρώπους μας και αυτό μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε δημιουργικές σχέσεις που διαρκούν και που χαρακτηρίζονται από αμοιβαιότητα. Η Πολιτική αυτή είναι δυναμική και ζωντανή. Υπόκειται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους οι οποίοι στόχο έχουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν την απόδοσή μας σε συνεχή βάση κα να παράγουν εισηγήσεις για βελτιωτικές αλλαγές. Η Επιτροπή Διοικητικής Ανασκόπησης (Executive Committee) εξετάζει τα ευρήματα των ελέγχων τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο για να επιτυγχάντεται ένας πρωταρχικός στόχος της Πολιτικής Ποιότητας που είναι η συνεχής βελτίωση.

Η ποιότητα της δουλείας μας και η επιτυχία εξαρτάται από τον καθένα μας. Ο καθένας μας γνωρίζει την Πολιτική Ποιότητας και υιοθετεί πλήρως τους στόχους και σκοπούς της.

Πολιτική της UNICARS είναι η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των Συνεργείων της με σκοπό την άριστη εξυπηρέτηση των Πελατών και την απόλυτη εξυπηρέτηση τους. Γι αυτό το σκοπό έχουμε βάλει σε εφαρμογή ένα μεγάλο επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις στην αγορά του αυτοκινήτου.

Μέρος αυτού του προγράμματος αποτελούν οι νέες εγκαταστάσεις στα Λατσιά καθώς και τα τρία αναβαθμισμένα Συνεργεία στη Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Λειτούργησε και το Audi Terminal το νέο κέντρο τεχνικής υποστήριξης και πωλήσεως στο Στρόβολο το οποίο αποτελεί το στολίδι της UNICARS.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο Συνεργείο είναι σημαντικό κριτήριο στην απόφαση του Πελάτη για να διαλέξει αυτοκίνητο. Μαζί με την εικόνα και την ποιότητα του προϊόντος, η εξυπηρέτηση στο Συνεργείο γίνεται ακόμα ένα κριτήριο για την πώληση. Αυτό ισχύει για υπηρεσίες που ο Πελάτης αγοράζει μαζί με την αγορά του αυτοκινήτου, όπως η εργοστασιακή εγγύηση».

*Ποια είναι σήμερα η πρόταση της Unicars προς τους καταναλωτές;

Με τα 4 brands που έχουμε, καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες κάθε πελάτη:

«Σήμερα, η Volkswagen διαθέτει αυτοκινητιστικές προτάσεις για κάθε ανάγκη. Oχήματα που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες εστιασμένες στην ασφάλεια αλλά και την οδηγική απόλαυση. Οχήματα ευέλικτα και ικανά να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες με αξιοπιστία, καθιστώντας τα πολύτιμη επιλογή. Οχήματα προσανατολισμένα στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και την κοινωνία με έντονη την αίσθηση της υπευθυνότητας.

Τα εμπορικά οχήματα της Volkswagen κατασκευάζονται με κύριο κριτήριο την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Η ολοκληρωμένη σειρά σε κινητήρες και μεγέθη καλύπτει όλες τις επαγγελματικές ανάγκες όσο διαφορετικές και αν είναι. Η σειρά των εμπορικών οχημάτων της Volkswagen είναι αναγνωρισμένη και χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη όπου η Volkswagen θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες μάρκες στα εμπορικά οχήματα.

Τα Εμπορικά οχήματα της Volkswagen αποτελούν μια πρόταση που λίγοι ανταγωνιστές μπορούν να προσφέρουν και είναι ιδανικά για όσους θεωρούν απαραίτητο οι αγορές τους να είναι ΄value for money’.

Όσο για την AUDI αυτό που έχω να πω είναι ότι Vorsprung durch Technik ή H Πρόοδος μέσω Τεχνολογίας δεν αποτελεί απλά υπόσχεση, αλλά τη βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι δραστηριότητές της μάρκας. Η Audi θέτει νέα πρότυπα μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας και καινοτομικού σχεδιασμού.

Τα οχήματα της Audi έχουν κατασκευαστεί για εσάς ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία και ενσωματώνοντας όλο το πάθος της μάρκας. Η Audi AG κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Audi σε έξι εργοστάσια με μεγάλη παράδοση στην κατασκευή αυτοκινήτων. Οι υλικοτεχνικές διαδικασίες αιχμής, το συγχρονισμένο σύστημα παραγωγής Audi και το υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό εγγυώνται αναμφισβήτητα τα υψηλά πρότυπα της Audi ανά τον κόσμο. Στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ουγγαρία, στην Ινδία ή στην Κίνα, κάθε εργοστάσιο παραγωγής επιτυγχάνει πάντοτε ανώτερη ποιότητα, υψηλή αποδοτικότητα και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Με περισσότερα από 60 χρόνια ιστορίας, η SEAT είναι μια εταιρεία δυναμική, στην οποία ο σχεδιασμός, το νεανικό πνεύμα και η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας κάνουν να φτάνει σε νέα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης.

“Είμαστε Ισπανοί και Γερμανοί. Μας παθιάζει η τελειότητα. Για το λόγο αυτό ό,τι κάνουμε μεταφράζεται σε συναισθήματα για εσάς. Γιατί δίνουμε νόημα στο σχέδιο και ζωή στην τεχνολογία. Είμαστε η SEAT. Enjoyneering!

Όλα τα οχήματα Skoda είναι σχεδιασμένα στο Κέντρο Σχεδιασμού στη Mlada Boleslav, βασισμένα σε πολλά χρόνια παράδοσης και τεχνογνωσίας, συνδιασμένα με μοντέρνες επιστημονικές ανακαλύψεις και πείρα. Κατά την επεξεργασία αυτή, οι μηχανικοί μας επιζητούν την τελειότητα. Το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά τους, φαίνονται σε κάθε απλή λεπτομέρεια των μοντέλων των οχημάτων που δημιουργούν.

Η Volkswagen Bank GmbH, με έδρα τη Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη εξειδικευμένη τράπεζα αυτοκινήτου της Ευρώπης που από το 1949 διευκολύνει χιλιάδες Ευρωπαίους να αποκτήσουν το δικό τους αυτοκίνητο. Η Volkswagen Bank είναι κοντά σας, παρέχοντας καινοτόμα αλλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά προϊόντα με σταθερά επιτόκια και εξασφάλιση αποπληρωμής δανείου για την αγορά καινούριων αυτοκινήτων Volkswagen, SEAT, SKODA και Audi. Εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα ολικής ποιότητας, σας προσφέρει λύσεις χρηματοδότησης ειδικών προδιαγραφών που ανταποκρίνονται απόλυτα στις προσδοκίες σας».

*Τι έχει να επωφεληθεί ο επισκέπτης στην εκδήλωση που διοργανώνετε για τα 60 χρόνια;

Τα 60 χρόνια που κλείνει η Unicars με τον Ομιλο Volkswagen τα επισφραγίζουμε με ειδικές προσφορές. Συγκεκριμένα θα προσφέρουμε μόνο για μια ημέρα, το Σάββατο 1 Ιουνίου από η ώρα 9π.μ. – 7μ.μ. στο χώρο του Audi Terminal στη Λευκωσία, απίστευτες τιμές σε ετοιμοπαραδότα, καινούργια και δομικής, Volkswagen, Seat, Skoda και Audi.  Και με τη δυνατή επιλογή χρηματοδότησης που μόνο η Unicars προσφέρει με τη Volkswagen Bank, την τράπεζα του Ομίλου Volkswagen.