Μεταρρυθμίσεις από τη Γερμανία ζήτησε ο Μπαρόζο

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Η Γερμανία δεν πρέπει να χαλαρώνει. Το χρέος είναι πολύ υψηλό. Επιπλέον, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των υπηρεσιών και να αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας”, δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα: “Εχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά την διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας”, δήλωσε.

Τόνισε ωστόσο ότι “δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης, όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου” και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

“Η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες”, κατέληξε ο κ. Μπαρόζο. Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τόνισε ότι είναι απαραίτητο η ΕΕ να στραφεί τώρα στους ανθρώπους και να αρχίσει να πολεμά τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, εξελίσσοντας την Ευρώπη σε μια οικονομική, νομισματική και κοινωνική ένωση.

“Δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη εάν συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με προγράμματα λιτότητας, δίχτυα ασφαλείας και εκτεταμένη γραφειοκρατία. Πριν από 63 χρόνια η ΕΕ γέμιζε τον κόσμο με ενθουσιασμό επειδή διέκριναν σε αυτήν μια σαφή υπόσχεση για ειρήνη, ελευθερία και κοινωνική ασφάλεια”, κατέληξε ο κ. Σουλτς.

Πηγή ΚΥΠΕ