Μεξικό: Δολοφόνησαν τους γιους δύο γνωστών δημοσιογράφων


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ένοπλοι εκτέλεσαν δύο γιους δύο γνωστών δημοσιογράφων στην πόλη Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε επτά πτώματα αφημένα σε ένα προάστιο της Σιουδάδ δε Μέχικο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι Αλφρέδο Πάραμο, 20 ετών, και Ντιέγκο Πάραμο, 21 ετών, δολοφονήθηκαν το Σάββατο αφού καταδιώχθηκαν στο δρόμο από ένοπλους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, είπε ο εκπρόσωπος, Κάρλος Γκονσάλες.

Ήταν οι γιοι του Νταβίντ Πάραμο, γνωστού οικονομικού συντάκτη ο οποίος παρουσιάζει μια ραδιοφωνική εκπομπή, εμφανίζεται στο TV Azteca και υπογράφει μια στήλη σε μια εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, και της Μάρτα Γκονσάλες, αρχισυντάκτριας της τοπικής εφημερίδας El Peso.

Όπως όλα δείχνουν, οι δολοφονίες «δεν σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των γονέων τους».

Οι Μεξικανοί δημοσιογράφοι συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών, αν γράφουν για την δράση τους. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολογίζει ότι 25 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 1992.

Επτά πτώματα σε προάστιο

Σε ένα άλλο επεισόδιο, οι αρχές ανακάλυψαν επτά πτώματα εγκαταλελειμμένα σε ένα προάστιο κοντά στην Πόλη του Μεξικού το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Δύο από τα πτώματα βρέθηκαν γυμνά. Η αστυνομία έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των τριών από τους άνδρες, ηλικίας 14 ως 42 ετών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα, που βρέθηκαν στη συνοικία Εκατέπεκ, εκτελέστηκαν με πυροβόλο όπλο, ανέφερε ο αξιωματικός. Πέρυσι, η αστυνομία είχε ανακαλύψει 8 πτώματα πεταμένα στην ίδια μεγάλη συνοικία, όπου κατοικούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Εκατέπεκ βρίσκεται στην Πολιτεία του Μεξικού, που γειτονεύει με την πρωτεύουσα από βορράν, κι εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός των προαστίων.

Ως το 2011, ο Ενρίκε Πένια Νιέτο, νυν πρόεδρος του Μεξικού, ήταν κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού.

Ο Πένια Νιέτο έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση από τον προκάτοχό του, Φελίπε Καλδερόν, για να αντιμετωπίσει τα εμπόλεμα καρτέλ. Ο νυν πρόεδρος θέλει να επικεντρωθεί στο να ανασχεθούν οι απαγωγές, οι εκβιασμοί και οι δολοφονίες.

Εκτιμάται ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ από το 2006, όταν ο συντηρητικός τέως πρόεδρος Καλδερόν ανέπτυξε τις ένοπλες δυνάμεις για να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα. Πάνω από 4.200 Μεξικανοί πολίτες έχουν δολοφονηθεί ήδη τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας του Πένια Νιέτο, πάντως ο ρυθμός των ανθρωποκτονιών είναι βραδύτερος από την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.