Μειωμένη άφιξη τουριστών τον Απρίλιο – Λύση ο εσωτερικός τουρισμός


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική μείωση κατά 14,3%, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο, παρά τη σημαντική αύξηση κατά 14,8% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία.  

Αποτέλεσμα ήταν οι αφίξεις τουριστών να καταγράψουν το πρώτο τετράμηνο του 2013 μείωση κατά 12,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών οι αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο του 2013 ανήλθαν σε 162.439, σε σύγκριση με 189.648 τον Απρίλιο 2012, σημειώνοντας μείωση 14,3%.

Τον Απρίλιο σημειώθηκε μείωση 40,2% στις αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα (8.456 σε σύγκριση με 14.129), 38,5% στις αφίξεις τουριστών από τη Γερμανία (10.291 τον Απρίλιο του 2013 σε σύγκριση με 16.745 τον Απρίλιο του 2012) και μείωση 12,7% από το Ηνωμένο Βασίλειο (61.888 σε σύγκριση με 70.864 πέρσι).

Αντίθετα αύξηση 14,8% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία (από 24.856 τον Απρίλιο του 2012 σε 28.531 τον Απρίλιο του 2013).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2013, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 339.672 σε σύγκριση με 386.978 την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σημειώνοντας μείωση 12,2%.

Οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο του 2013 είχαν μειωθεί κατά 11,2%, το Φεβρουάριο κατά 23,6% και το Μάρτιο κατά 1,8%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2012.

Αυξήθηκαν 1% τα έσοδα από τον τουρισμό το Φεβρουάριο

Αύξηση 1% σημείωσαν το Φεβρουάριο του 2013 τα έσοδα από τον τουρισμό, παρά τη σημαντική μείωση κατά 23,6% που κατέγραψαν οι αφίξεις τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό το Φεβρουάριο του 2013 ανήλθαν σε €32,7 εκ., σε σύγκριση με €32,3 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2012, σημειώνοντας αύξηση 1%.

Λακκοτρύπης: Ο κόσμος να εξετάσει προσεκτικά και την επιλογή του εσωτερικού τουρισμού

Οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως είναι φυσιολογικό, έχουν επηρεάσει αρκετό κόσμο, καθιστώντας τον ίσως πιο επιφυλακτικό και προσεκτικό στα θέματα των διακοπών του, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να εξετάσει προσεκτικά και την επιλογή του εσωτερικού τουρισμού, είτε ως μια επιλογή που ενδεχομένως θα συμπληρώσει τις διακοπές στο εξωτερικό, είτε ως την κύρια επιλογή του, αφού η Κύπρος, όπως είπε, μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική τουριστική εμπειρία.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης «Ταξίδι 2013»,  στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε πως η έκθεση αυτή διοργανώνεται φέτος για 16η συνεχή χρονιά, σε συνθήκες όμως που διαφέρουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και υπογράμμισε πως η ανάγκη επαγγελματικής, λεπτομερούς και περιεκτικής ενημέρωσης, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Μια ανάγκη που αναμφίβολα μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα από την επίσκεψη του κόσμου στην αναγνωρισμένη και επιτυχημένη αυτή έκθεση, ανέφερε.

Είπε πως στη φετινή έκθεση, που πραγματοποιείται σε εκθεσιακό χώρο περίπου 1200 τ.μ., συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα ξένες χώρες, οργανισμοί ταξιδιών, αλυσίδες ξενοδοχείων, περιφερειακοί τουριστικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι μέσα από την έκθεση μπορεί να αντληθεί πλήρης και εξειδικευμένη πληροφόρηση για διάφορες επιλογές και, φυσικά, για διάφορα βαλάντια, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η φετινή έκθεση έχει ως ειδικό θέμα τη γαστρονομία, με συμμετοχές της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Είναι γνωστή η σημασία της γαστρονομίας στη συνολική τουριστική εμπειρία που προσφέρει κάθε προορισμός και, επομένως, η επιλογή της ειδικής αυτής θεματολογίας είναι κατά την άποψη μου ιδιαίτερα εύστοχη, επεσήμανε.

Εξάλλου ανέφερε ότι τόσο στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής όσο και γενικότερα, θα ήταν καλό το κοινό να αξιοποιεί την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και τις συμβουλές των μελών του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο οι διακοπές μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερες, χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες καταστάσεις. Εξάλλου, όλοι γνωρίζετε ότι σε αυτά τα θέματα οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Συνεχάρη το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου γι’ αυτή την τόσο επιτυχημένη ετήσια δραστηριότητά του και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στηρίζει τις προσπάθειες του και βρίσκεται στο

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ