Μειώνει τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα

 


 


  Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Ομπάμα υπέβαλε αίτημα προς 79,4 δις δολάρια για τη χρηματοδότηση των λεγόμενων υπερπόντιων απρόοπτων επιχειρήσεων για το οικονομικό έτος 2014, που αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου, μειώνοντας το αρχικό ποσό των 88,5 δις δολαρίων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα υπέβαλε το αίτημά του στο Κογκρέσο μέσω επιστολής. Οπως έχει γίνει γνωστό, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποσύρουν τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν μετά το 2014, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσα από αυτά θα παραμείνουν.

 “Ο Πρόεδρος εξετάζει ακόμα τις επιλογές βάσει των αναφορών που έχει υποβάλει η εθνική ομάδα ασφαλείας και δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση σχετικά με τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που πιθανώς θα παραμείνουν μετά το 2014”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Κέιτλιν Χέιντεν. “Το αίτημα για μειωμένη χρηματοδότηση αντανακλά τον μεταβατικό μας ρόλο στο Αφγανιστάν”, είπε.

Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τον αριθμό των στρατευμάτων που θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν το επόμενο έτος, είχε δηλώσει την Τρίτη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο Πρόεδρος έχει θέσει το 2014 ως στόχο για την απομάκρυνση των περισσοτέρων στρατευμάτων, αλλά μια τέτοια απόφαση αποτελεί λεπτό θέμα καθώς θα πρέπει να παραμείνουν επαρκείς δυνάμεις ώστε να εκπαιδεύσουν και να στηρίξουν τις δυνάμεις του Αφγανιστάν