Μέσα στους μνημονιακούς στόχους – Αγκάθι η Τράπεζα Κύπρου

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τράπεζα Κύπρου – Το μεγάλο αγκάθι 

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση για την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «η Κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι, η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει ξανά στα οικονομικά δεδομένα του τόπου. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μια συστημική τράπεζα η οποία θα βοηθήσει πάρα πολύ στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Επέμενε και επιμένει ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βγει από το καθεστώς εξυγίανσης και κάνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να εξασφαλίσει το πλαίσιο λειτουργίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης και για αυτό έγινε ειδική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οριστικοποιήθηκαν ακόμη και χρονοδιαγράμματα που αφορούν το διορισμό του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή και το ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου που θα είναι πάρα πολύ σημαντικός σε όλες τις αποφάσεις της τράπεζας».

Νέο διάταγμα

Κληθείς να πει κατά πόσο θα υπάρξουν σήμερα νέες χαλαρώσεις στους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων και στις συναλλαγές, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι βασική θέση της Κυβέρνησης ότι μέρα με τη μέρα, με βάση μια πολύ εμπεριστατωμένη και επιστημονική αξιολόγηση θα πρέπει να προχωρούμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις των περιορισμών. Είναι βασική πολιτική μας θέση. Πέραν, όμως, της πολιτικής θέσης θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας και του κλιμακίου της Τρόικα στην Κύπρο η οποία υπάρχει και είναι συνεχής».