Μνημονιακό πρόβλημα: 68 αποχωρήσεις από κτηματολόγιο!

 


  Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

2300  πρόωρες αφυπηρετήσεις έγιναν εντός 17 μηνών κάτι που σύμφωνα με την επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, δημιουργεί κενά σε πολλά τμήματα του Δημοσίου και γενικές δυσλειτουργίες. 

«Σε μια προσπάθεια, το υφιστάμενο προσωπικό να γίνει πιο αποτελεσματικό, διενεργείται μελέτη για τις δεξιότητες των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να διαφανούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε τμήμα» είπε η κ. Λαμπριανίδη ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας, προσθέτοντας ότι μελετάται ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός του κάθε τμήματος, η εργασία που διεκπεραιώνει, με κύριο σκοπό τη μετακίνηση υπαλλήλων από διάφορα τμήματα σε αυτά που υπάρχει πραγματική ανάγκη. 

Το τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού αποφάσισε άμεση μετακίνηση 65 υπαλλήλων από το Τμήμα Αναδασμού, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων , τα Δημόσια Έργα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης αποφασίστηκε να προσληφθούν και εκτιμητές.

Σοβαρό κενό υπάρχει στο Τμήμα Κτηματολογίου, αφού από εκεί έφυγαν 68 άτομα και έτσι σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Λαμπριανίδη, θα μεταφερθεί εκεί μεγάλος αριθμός ατόμων  για την επανεκτίμηση ακίνητης ιδιοκτησίας και έκδοση νέων τίτλων που πρέπει να γίνει άμεσα μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κτηματολογίου Κλεάνθης Κλεάνθους, ανέφερε συγκεκριμένα ότι χρειάζεται 300-400 άτομα προκειμένου να ολοκληρωθεί η επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων. “Σε διαφορετική περίπτωση θα μειωθεί η ποιότητα της εργασίας και δεν θα ανταποκρίνονται οι τιμές στη σημερινή αξία” κατέληξε.