Για ζητήματα ασφαλείας: Ο ΥΠΑΜ στη Μόσχα

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου αναχωρεί για τη ρωσική πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης, 22 Μαΐου, όπου θα έχει συνάντηση με το Ρώσο ομόλογο του Sergei Shoigu.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις σε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Συνάντηση θα έχει επίσης και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Komoedov.

Ο κ. Φωτίου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ευρωπαϊκή Ασφάλεια: Στρατιωτική και Πολιτική Προσέγγιση», το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ομιλία του Υπουργού Άμυνας στο Συνέδριο, στο οποίο προσκλήθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, Υπουργοί Άμυνας άλλων χωρών, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ Lamberto Zannier, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Alexander Vershbow και άλλοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, θα έχει θέμα «Στο δρόμο προς το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2013: Η οπτική της Κύπρου».

Ο Υπουργός Άμυνας επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 24 Μαΐου, καταλήγει η ανακοίνωση.