Ισπανία: Ο βασιλιάς ψάχνει… αγοραστή για το σκάφος του!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


«Ο βασιλιάς έλαβε την απόφαση να γίνουν όλες τις ενέργειες για την εκχώρησης στις υπηρεσίες της Εθνικής Κληρονομιάς του γιοτ “Fortuna”, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ» , είπε ένας εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο για να γεμίσει η δεξαμενή του πλοίου είναι αναγκαία 20.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κληρονομιάς, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του μονάρχη, πρέπει να εγκρίνει την πώληση της «Fortuna» στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει αν θα το κρατήσει ή θα το πουλήσει.

Το «Fortuna», μήκους 41,5 μέτρων, προσφέρθηκε στο βασιλιά το 2000 από μια ομάδα επιχειρηματιών, μέσω του Ιδρύματος για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό των Βαλεαρίδων Νήσων, για να εξασφαλιστεί ότι θα περάσει τις διακοπές του στα νησιά, και ως εκ τούτου την προώθηση της τουριστικής εικόνας των νησιών αυτών.

Ο 75χρονος Χουάν Κάρλος χρησιμοποιεί ελάχιστα το γιοτ με τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012.Η δημοτικότητα του βασιλιά Χουάν Κάρλος πέφτει κατακόρυφα λόγω των πολλών σκανδάλων, όπως μια υπόθεση διαφθοράς με τη συμμετοχή του γαμπρού του Ινάκι Ουνταγκαρίν.

Πηγή: Euro2day.gr