Οδοντόβουρτσα με γεύση καφέ σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε!!!

 


  Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εταιρεία, μέσα στα σχέδιά της είναι – μεταξύ άλλων – και η κυκλοφορία μιας οδοντόβουρτσας με γεύση καφέ. Η καινοτόμα ιδέα θα μπορούσε να χαρίσει στους υπναράδες τη δυνατότητα να χουζουρέψουν λίγο παραπάνω το πρωί στο κρεβάτι τους, αφού θα μπορούσαν να λάβουν την πρώτη δόση καφεΐνης με το βούρτσισμα των δοντιών τους.

Η νέα τεχνολογία, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, επιτρέπει τη φιλοξενία χημικών ουσιών στην κεφαλή μιας απλής οδοντόβουρτσας με τη μορφή ειδικού επιθέματος. Οι ουσίες απελευθερώνονται κατά τη χρήση της βούρτσας. Από τις δοκιμές φάνηκε ότι το κάθε «γευστικό» επίθεμα έχει διάρκεια ζωής τριών μηνών. Σύμφωνα με το αίτημα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές η Colgate-Palmolive, πέρα από τη διάχυση μιας οποιασδήποτε γεύσης στη στοματική κοιλότητα κατά το βούρτσισμα, θα μπορούσε να επιτυγχάνεται και η απελευθέρωση κάποιας δραστικής ουσίας.

Μάλιστα η εταιρεία τόνισε ότι η «ενισχυμένη» οδοντόβουρτσα είναι ικανή να φιλοξενεί φάρμακα όπως π.χ. ασπιρίνη, ενώ αποκάλυψε ότι η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «διαιτητική» οδοντόβουρτσα η οποία θα απελευθερώνει ουσίες που θα «φρενάρουν» την όρεξη. Και για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων η εταιρεία αναφέρει ότι: «Η ουσία καψαϊκίνη, η οποία εντοπίζεται φυσικά στις καυτερές πιπεριές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με σκοπό την πρόκληση ελαφριού γαργαλητού ή καψίματος που θα προσέφερε στον χρήστη την αίσθηση της ανακούφισης μετά το βούρτσισμα».