ΕΔΕΚ: “H Κυβέρνηση να μην αναστείλει τη λειτουργία ογκολογικών”

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Δηλώνοντας με έμφαση ότι για την ΕΔΕΚ “η δημιουργία κρατικών ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λεμεσό και στη Λευκωσία είναι επιτακτική ανάγκη”, η κ. Μαυρονικόλα ανέφερε πως, “κάθε φορά που αναστέλλεται μια απόφαση ή παγοποιείται κονδύλι του προϋπολογισμού, ιδιαιτέρως για ευαίσθητα θέματα, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η Τρόικα και το Μνημόνιο”.


 

Διαβάστε επίσης “Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup για ξέπλυμα και την εκταμίευση της δόσης.


“Επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούμε”, είπε η Βουλευτής της ΕΔΕΚ, ζητώντας από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να “ξεκαθαρίσει τους σχεδιασμούς της” για το θέμα αυτό, “λαμβάνοντας υπ` όψη τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας”.

“Παράλληλα”, πρόσθεσε, “θα ηθέλαμε να τονίσουμε ότι τέτοια πισωγυρίσματα στον τομέα της υγείας δεν θα υπήρχαν, εάν είχε εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, πράγμα που έχουμε επισημάνει και πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μνημονιακών νόμων για την υγεία”.

“Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση”, συνέχισε, “να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας”.

“Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”, είπε η Βουλευτής της ΕΔΕΚ, “πρέπει να εφαρμόζεται ίσα και δίκαια για όλους τους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με μεγαλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς, ομάδες οι οποίες τα επόμενα έτη, λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν θα μειώνονται, αλλά θα αυξάνονται ραγδαία”.

“Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας”, πρόσθεσε η κ. Μαυρονικόλα, “την άμεση σύγκληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για συζήτηση του όλου θέματος που αφορά τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα”.

“Επίσης”, είπε, “θα θέλαμε να ξέρουμε εάν υπάρχει ακόμα εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του καρκίνου, διότι όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μέσα στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο”.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ