Οικολόγοι: Προκλητικές oι δηλώσεις του Διοικητή

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αναφέρουν ότι «είναι σημάδι του ήθους δημοσίου αξιωματούχου να διακηρύσσει ότι δεν παραιτείται παρά το γεγονός ότι η παρουσία του στη θέση του, δημιουργεί σειρά προβλημάτων και υποβαθμίζει το θεσμό στη συνείδηση της κοινωνίας».

«Ούτε καταλάβαμε πως ο Διοικητής που δεν ήθελε τους περιορισμούς στη διακίνηση καταθέσεων, τώρα τους υπερασπίζεται μετά μανίας και αρνείται να τους άρει, στραγγαλίζοντας την ήδη μισοθάνατη κυπριακή οικονομία», προστίθεται.

Οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι παραμένει στον πάγο η Τράπεζα Κύπρου και η κατάσταση αυτή συντείνει στην περαιτέρω συρρίκνωση των ελπίδων διάσωσης της.

«Η Τρόικα μπορεί να πειραματίζεται αλλά οι Κύπριοι αρμόδιοι δεν δικαιούνται να επιτρέπουν τη συνέχιση της υπόσκαψης της Τράπεζας Κύπρου και της μετατροπής της σε μια άλλη Λαϊκή τράπεζα», προστίθεται.

Παράλληλα, οι Οικολόγοι θεωρούν ότι το θέμα του διορισμού εκτελεστικού διευθυντή πρέπει να λυθεί αμέσως, ενώ πρέπει να προχωρήσει ένα σχέδιο περιορισμού των υψηλών απολαβών στην Τράπεζα Κύπρου / Λαϊκή Τράπεζα μαζί με ένα σχέδιο πρόωρης αποχώρησης (άνευ χρυσών μπόνους).

«Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι καταθέτες για σωτηρία των τραπεζών και οι υψηλά αμειβόμενοι των τραπεζών να συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχουλούς μισθούς και επιδόματα» καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ