Οίκος αξιολόγησης εργοδοτών «Bastard and Poor’$»

 

Ονομάζεται «Bastard and Poor’$» και ξεκίνησε χτες τη λειτουργία του μέσω Διαδικτύο. Ο λόγος για τον πρώτο οίκο αξιολόγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιταλία.


 

Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, «πρόκειται για πρωτοβουλία μιας ομάδας εργαζομένων που θέλει να υπογραμμίσει ότι «είναι σημαντικότερη η προστασία των συνθηκών εργασίας από ό,τι οι διάφορες κρίσεις των ιδιωτικών οίκων αξιολόγησης».

Ο ιστότοπος http://www.bastardandpoors.com ζητεί από τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους ανέργους, να παραθέσουν —ανώνυμα, φυσικά – τις προσωπικές τους μαρτυρίες και να αξιολογήσουν, εάν θέλουν, την συμπεριφορά του εργοδότη τους.


 

Διαβάστε επίσης “Βομβαρδιστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα ανασυρθεί από το βυθό“.


Η βαθμολόγηση ξεκινά από το Α και φτάνει ως το F, υιοθετώντας μια κλίμακα παρόμοια με αυτή των οίκων αξιολόγησης που τόσο επηρέασαν την διεθνή οικονομική πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα, οι χρήστες του ιστότοπου καλούνται να παραθέσουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες σχετικά με τα ωράρια εργασίας, τις συνθήκες απασχόλησης, την τήρηση των προβλεπόμενων αδειών, κ.ά. θέματα.

Οι δημιουργοί του «Bastard and Poor’$» ευελπιστούν πως οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια τυχόν «αρνητική αξιολόγηση» και ενδεχομένως θα σεβασθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων τους.

Ανάμεσα στις πρώτες μαρτυρίες ξεχωρίζει κυρίως το γεγονός ότι σε πολλές επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να κάνουν τα προβλεπόμενα διαλείμματα τους διότι πως «βλάπτουν την παραγωγικότητα» σε σημαντικό βαθμό.

«Το όριο ανάμεσα στην απασχόληση και την εκμετάλλευση, στην φάση που περνάμε, είναι όλο και πιο δυσδιάκριτο. Το Διαδίκτυο παρέχει, τουλάχιστον μια έμμεση προστασία», σχολίασε η ιταλική τηλεόραση.

 

Για περισσότερα θέματα newsbeasr.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.