Ομήρου: «Ανευ σημασίας το χθεσινό δείπνο»


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Άνευ νοήματος ήταν η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου στα πλαίσια του ψεσινού δείπνου. Άλλωστε η λύση του Κυπριακού δεν θα προκύψει μέσα από τις όποιες κοινωνικές συναντήσεις αλλά με τον πειθαναγκασμό της Τουρκίας να τερματίσει την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά ότι επιβάλλεται προ οποιασδήποτε διαπραγματευτικής διαδικασίας να διαμορφωθεί περίγραμμα λύσης στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009. Το περίγραμμα λύσης να κατατεθεί ενώπιον της διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Επισήμως και εγγράφως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι το έγγραφο των λεγομένων συγκλίσεων δεν δεσμεύει την Ε/Κ πλευρά και δεν μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο υλικό σε όποια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Και ότι η αντικατάσταση του Α. Ντάουνερ αποτελεί πλέον επιτακτική αναγκαιότητα.

Περαιτέρω η διεθνής πτυχή του Κυπριακού – αποχώρηση στρατευμάτων, απομάκρυνση των εποίκων και τερματισμός των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960 – αφορά αποκλειστικά την Τουρκία η οποία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η επαναφορά του Κυπριακού στη σωστή βάση της εισβολής-κατοχής και παραβίασης των κανόνων του διεθνούς δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατροχιοδρομηθούν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ