Απάντηση ΟΠΑΠ Κύπρου για πριμοδότηση ΜΜΕ

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως γράψαμε και χθες η κίνηση μιας εταιρείας Δημοσίου Συμφέροντος να προωθήσει μια προσφορά για δωρεάν κουπόνια όχι μέσω των πρακτορείων της, αλλά μέσω ενός εντύπου, προκαλεί… εύνοια αλλά και ερωτηματικά.


Δείτε πώς παρουσιάστηκε το θέμα στο δελτίο του 24Η με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο


 

Δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί ακόμη
Το 24H, λοιπόν, μίλησε με τον Γενικό Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου, Μιχάλη Χειμώνα, στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το τοπίο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που μας έκανε, αν και υπάρχει απόφαση προκειμένου ο ΟΠΑΠ να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο από το κράτος, εντούτοις αυτό δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. «Τώρα προχωράει το θέμα» μάς δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρουσιάζουμε τις σχετικές τοποθετήσεις του: «Ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτικός οργανισμός. Από το 2004 και μετά, το 60% του ΟΠΑΠ είναι σε ιδιωτικά χέρια και τώρα που μιλάμε είναι το 100%. Τώρα προχωράει το θέμα και έχει αναγγελθεί ιδιωτικοποίηση του».

Για την προσφορά
Ο κ. Χειμώνας, μιλώντας συγκεκριμένα για την εν λόγω απόφαση να προωθηθεί μια προσφορά μέσω εντύπου (έναντι αμοιβής) και όχι μέσω των πρακτορείων του, ανέφερε: «Δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει σε όλες τις εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά site λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στην εκτέλεση αυτής της πράξης και έτσι επιλέξαμε όπως και στην Ελλάδα (σ.σ. σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα) να γίνει σε ορισμένα έντυπα. Ίσως σε κάποια άλλη φάση κάποια άλλη εβδομάδα να κάνουμε κάτι παρόμοιο κάπου αλλού δεν είναι καμία ενέργεια κατά αποκλειστικότητα. Άλλη ενέργεια κάνουμε με τον …. (σ.σ. εντύπου), άλλη με την … και άλλη με τον …. (σ.σ. ανέφερε ονόματα εντύπων). Απλώς έτυχε τώρα η συγκεκριμένη ενέργεια να είναι με το συγκεκριμένο έντυπο. Έγινε ένα Σάββατο και αν θα πάει καλά θα δούμε πως θα το μεγαλώσουμε. Ήταν δοκιμαστικά».

Ο κ. Χειμώνας πρόσθεσε πως ήταν ενημερωμένα τα υπόλοιπα διοικητικά στελέχη του ΟΠΑΠ για τη συγκεκριμένη απόφαση: «Βάσει καταστατικού του ΟΠΑΠ, αυτό είναι κάτι σωστό και λογικό. Έχει περάσει ασφαλώς και από το διοικητικό συμβούλιο η συγκεκριμένη ενέργεια».