12 ώρες για την Ελλάδα (vid)

Διακόσιοι άνθρωποι όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων θα συμμετάσχουν, ο καθένας στη γλώσσα του, σε μαραθώνιο ανάγνωσης της “Πολιτείας” του Πλάτωνα.


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στις Βρυξέλλες, με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Το “12 ώρες για την Ελλάδα”, πραγματοποιείται στις 9 Μαΐου στο “Αλ Ντε Σκαρμπέκ” και θα περιλαμβάνει έργα και ιδέες που προέκυψαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τις κρίσης και θα επικεντρώνεται σε μια από τις σημαντικότερες αξίες που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, τη Δημοκρατία.


 

Διαβάστε επίσης “Δίκη Βγενόπουλου- Μπουλούτα: Το κατηγορητήριο δεν επιδόθηκε νομότυπα”.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, επίσης, ανάγνωση της Πολιτείας του Πλάτωνα, η οποία θα διαρκέσει 10 ώρες, από 200 αναγνώστες, ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία, φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.

Θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα, και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας. Η διοργάνωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω web streaming.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2012, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.000 άτομα όλων των εθνικοτήτων, και άλλους 10.000 από όλο τον κόσμο μέσω live streaming.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν και φέτος ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω live streaming.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο ελληνικό τμήμα της ΜΚΟ “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, στη ΜΚΟ Make-a-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδα), καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

 Για περισσότερα θέματα news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.