Ορφανίδης: Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, δικηγόρος των Διαχειριστών – Παραληπτών Μιχάλη Αβραάμ και Ανδρέα Ανδρονίκου, ελήφθησαν επτά προσφορές από διάφορους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται περίπου στα €9,5 εκατομμύρια.

Οι προσφορές, που αφορούσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης, όπως εξοπλισμός, τα αποθέματα των υπεραγορών και τα ακίνητα τα ίδια, ανοίχθηκαν σήμερα στην παρουσία των Διαχειριστών, των τραπεζών και της εποπτικής αρχής των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.

“Το σύνολο των προσφορών δεν ήταν το αναμενόμενο”, είπε, αποδίδοντας το χαμηλό ενδιαφέρον και στην οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο διαχειριστής Μιχάλης Αβραάμ επεσήμανε με τη σειρά του ότι οι προσφορές δεν ήταν αναμενόμενες, κάτι που απέδωσε στην κατάσταση της οικονομίας και την αβεβαιότητα που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, είπε ότι αρχικά υπήρξαν 60 ενδιαφερόμενοι από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, αλλά τελικά υποβλήθηκαν μόνο επτά προσφορές, μερικές εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

“Κάποια από τα ποσά ήταν ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με τις εκτιμήσεις για την αξία των περιουσιακών στοιχείων”, είπε.

Ερωτηθείς για τη συνέχεια της διαδικασίας, ο κ. Αβραάμ είπε ότι θα αξιολογηθούν οι προσφορές και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, με τη επανάληψη της διαδικασίας να βρίσκεται στις επιλογές.

Τα χρέη της Ορφανίδης ανέρχονται σε περίπου €225 εκατομμύρια περίπου, εκ των οποίων €140 εκ. σε τράπεζες και €85 σε προμηθευτές.

Πηγή ΚΥΠΕ