ΕΔΕΚ: Όχι έξοδο από το ευρώ

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η διαχείριση του μνημονίου και ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών του ήταν μια από τις σημαντικές διαπιστώσεις του Εθνικού Φόρουμ για την οικονομία, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το ΚΣ ΕΔΕΚ, στο οποίο επισημάνθηκε ως λανθασμένη η υιοθέτηση οποιασδήποτε πρότασης για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Αυτό ανέφερε σήμερα, σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαΐδης, σε μια πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων του Φόρουμ, τα οποία όπως είπε, θα μελετηθούν και θα τύχουν επεξεργασίας ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τις επόμενες συναντήσεις του φόρουμ.

“Στόχος μας είναι στις αρχές του Ιούνη να ανακοινωθούν τα τελικά πορίσματα του φόρουμ και οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν προοπτική εξόδου της χώρας μας από την κρίση”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, στη συνάντηση που πήραν μέρος 25 εγνωσμένου κύρους ομιλητές, υπήρξε η κυρίαρχη άποψη ότι αυτή τη στιγμή ένα ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη θα αποτελούσε παράγοντα περαιτέρω αποσταθεροποιήσης της κυπριακής οικονομίας.

Ανέφερε δε πως “μια πρώτη ανάλυση όλων των δεδομένων, όπως η υποτίμηση του νέου νομίσματος, ο εισαγωγικός χαρακτήρας της κυπριακής οικονομίας, η άμεση ανάγκη για ρευστοτική στήριξη των τραπεζών, αλλά και η πολιτική πτυχή του όλου θέματος, καταδεικνύει ότι η υιοθέτηση της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, θα ήταν ένας στόχος που δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

“Μια σημαντική διαπίστωση της πρώτης αυτής συνάντησης του Φόρουμ ήταν ότι είναι θέμα προτεραιότητας αυτή τη στιγμή η διαχείριση του μνημονίου και ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών του και κυρίως η αναχαίτιση της ύφεσης και της ανεργίας” είπε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και συμπλήρωσε πως “προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται η στοχευόμενη ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της κυπριακής οικονομίας όπως ο τουρισμός, η εμπορική ναυτιλία, ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η γεωργία και κτηνοτροφία και ο τομέας της ενέργειας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ