«Ο Χριστόφιας έβαλε τη θηλιά του μνημονίου»

 

Τις τεράστιες εθνικές και πολιτικές ευθύνες τόσο του Δημήτρη Χριστόφια όσο και του Νίκου Αναστασιάδη, για το σημερινό κατάντημα της Κύπρου, αναδεικνύει ο Γιώργος Λιλλήκας.


 

Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, παραχωρεί συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με την οποία αναφέρεται στις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για τη Λευκωσία.


 

Διαβάστε επίσης “Θέμα 24H: «Ναι στα Κυπριακά προϊόντα!» υπό βασικές προϋποθέσεις (pics)”.


«Ο πρόεδρος Χριστόφιας φέρει τεράστιες ευθύνες. Εκείνος έβαλε τη θηλιά του Μνημονίου στο λαιμό της Κύπρου, και ο κ. Αναστασιάδης άνοιξε την καταπακτή», ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος ηγείται σήμερα ενός νέου κόμματος, της Συμμαχίας των Πολιτών.

«Η έξοδος από το ευρώ έχει οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, και θα απαιτήσει τη συνεργασία των εταίρων μας στο Eurogroup. Δεν είμαι σίγουρος πόσο θετική θα ήταν η στάση τους.

Πεποίθησή μου είναι ότι το ευρώ, ως ένα διεθνές νόμισμα αναφοράς, έχει ήδη χάσει την αξιοπιστία του, και μια ενδεχόμενη έξοδος μιας χώρας, όσο μικρή κι αν είναι, θα κλονίσει ακόμη περισσότερο το όλο οικοδόμημα του ευρώ», επισημαίνει ο Γιώργος Λιλλήκας, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η χώρα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

 

Για περισσότερα θέματα newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.