Παγκ. Ημέρα Ελευθερίας Τύπου: «Η αλήθεια πονάει, αλλά αξίζει…»! (vid)

 Τα λόγια ανήκουν στην Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στo Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Και με αυτά ακριβώς επιλέγει το 24H να χαιρετίσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου!


Διαβάστε επίσης: Η ελευθερία του λόγου δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον (vid) και… 24η η Κύπρος στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου


 

Η Σοφία Ιορδανίδου κατά την ταπεινή μας άποψη θέτει πολύ εύστοχα το θέμα. Πρέπει να εκφράζεται ο δημοσιογράφος και να λέει αλήθειες που πονούν, αλλά… γιατρεύουν.

Αυτό, βέβαια, πάντα με αίσθημα ευθύνης. Διότι ο λειτουργός του Τύπου, οφείλει και πρέπει να είναι υπεύθυνος. Όχι πως τα λάθη απαγορεύονται. Λάθη θα γίνονται. Ο δημοσιογράφος δεν είναι Θεός. Θα πρέπει όμως να επανορθώνει. Να βάζει το λιθαράκι του για να λάμπει στο τέλος η αλήθεια.

Κάποιοι θα πείτε πως πλέον ο δημοσιογράφος και δη ο Κύπριος, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Μπορεί να κάνει τη δουλειά του όταν δεν έχει μισθό; Κι όμως, τώρα είναι που καλείται να παραμείνει πιστός στο έργο του και να ασκήσει το λειτούργημά του. Δεν πρέπει να το ξεχνά… Τώρα είναι που τον έχει ανάγκη η κοινωνία…


Διαβάστε: Α. Μακρίδης: «Ο ΠτΔ μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους δημοσιογράφους» και… Στήριξη κυπριακών Μ.Μ.Ε. με προγράμματα της Ε.Ε.


 

Όπως σημειώνει και η Ένωση Συντακτών Κύπρου σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, «εμείς οι δημοσιογράφοι δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στον αγώνα για υπεράσπιση της αλήθειας, της αντικειμενικότητας, και της ανεξαρτησίας της γραφής και του λόγου μας. Δεν ξεχνούμε ότι αυτές οι αρχές είναι η ουσία και το κυρίαρχο περιεχόμενο  του λειτουργήματος που υπηρετούμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να υπηρετούν αυτές τις αξίες, προς όφελος του λαού».

Δείτε τι δήλωσε η Σοφία Ιορδανίδου για τη σημερινή ξεχωριστή ημέρα: