Πάνω από 100.000 ρουκέτες και φέτος στη Χίο


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Με τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών να είναι στραμμένα στον Βροντάδο πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου που αποτέλεσε ιδιαίτερο πόλο έλξης για τουρίστες κυρίως από τη γειτονική Τουρκία.

Τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμου κάλυψαν το φαντασμαγορικό έθιμο που για πρώτη φορά μεταδόθηκε live μέσω webcam από το Αίπος.

Το έθιμο διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πλην μίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα σε Άγιο Μάρκο και Παναγία Ερυθιανή με αποτέλεσμα οι ρίψεις ρουκετών να σταματήσουν για περίπου 20 λεπτά.

Κλειδί πάντως για την ασφάλεια της διεξαγωγής του εθίμου αποτέλεσε ο μειωμένος αριθμός ρουκετών αφού φέτος υπολογίστηκε ότι και από τις δύο ενορίες έπεσαν περί τις 100.000 ρουκέτες όταν πέρυσι ήταν 180.000. Εκτός αυτού η ενδοσυνεννόηση των αντίπαλων συνεργείων αλλά και η παρουσία των εθελοντών  πυροσβεστών αποτέλεσαν σημαντική βοήθεια για τους διοργανωτές.

Επιπλέον η πρωτοβουλία της Δ.Ε. Ομηρούπολης να χρησιμοποιήσεις τη δημοτική συγκοινωνία αλλά και τα οχήματα του ΝΟΧ και της ΠΕΚΕΒ για να μεταφέρει κόσμο από την πόλη της Χίου στα σημεία θέασης, βοήθησε στο έπακρο ώστε να αποφευχθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα όπως τις προηγούμενες χρονιές.

 


Ρουκετοπόλεμος 2013 από CDemo83

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.