«Παπά θα κοιμηθούμε και μια νύχτα με χαρά» Βρέθηκαν δότες για τον 5χρονο!

 


  Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Από χτες την νύχτα πληροφορήθηκαν οι γονείς του 5χρονου Γιώργου Φιλιππίδη από την Πάφο, ότι ο μικρούλης Γιώργος βρήκε επιτέλους όχι έναν αλλά πέντε συμβατούς δότες και έτσι μπορεί πλέον να κάνει την μεταμόσχευση μυελού των οστών, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή. Οι δότες είναι από το Ισραήλ, την Αμερική και την Γερμανία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του παππού του μικρού, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το ευχάριστο συμβάν  οι γονείς του πεντάχρονου Γιώργου, τηλεφώνησαν στον κ. Ιάκωβο λέγοντας του «Παπά θα κοιμηθούμε και μια νύχτα με χαρά». 

Πλέον η κατάσταση έχει πάρει το θετικό δρόμο της και είναι ζήτημα των γιατρών του μεταμοσχευτικού κέντρου στη Γερμανία, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία του παιδιού για το πότε θα είναι έτοιμος ο Γιώργος για μεταμόσχευση. 


 

Δείτε επίσης: Δότες για τον 5χρονο Γιώργο!-Μας έκαναν… μπαλάκι


 

Ο κ. Ιάκωβος Φιλιππίδης συγκινημένος με την ευαισθησία του κόσμου στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, δεν σταμάτησε να λέει ευχαριστώ, καταλήγοντας στο ελπιδοφόρο μήνυμα πως «παρόλα τα προβλήματα της κρίσης ο λαός μας έχει αξιοπρέπεια και ανθρωπιά και ένας τέτοιος λαός σίγουρα δεν θα χαθεί». 

Με την συγκεκριμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για ανεύρεση δότη του μικρού Γιώργου, κατάφεραν να βρεθούν δότες για ακόμα δύο παιδιά. 

Ζητείται δότης για τρίμηνο αγγελούδι 

Τώρα την βοήθεια μας χρειάζεται σύμφωνα με τον γιατρό Κέκκο Μάρκου, ο οποίος μίλησε ζωντανά στο δελτίο του 24h, να βρεθεί δότης για τρίμηνο μωρό από την Ξυλοτύμπου, το οποίο είχε διαγνωστεί με ασθένεια μυελού των οστών πριν καν γεννηθεί. 

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να αποτείνονται στον δρ. Κέκκο Μάρκου στην Ξυλοτύμπου, στο τηλέφωνο 99621775, ή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στο τηλέφωνο 22772700.

Οι γονείς του νεογέννητου βρέφους καλούν το κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους Ξυλοτύμπου, Δάσους Άχνας  και Ορμήδειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Κοκκινοχωριών να προσέλθουν στην εκδήλωση συλλογής αίματος, γιατί στην πιο πάνω δημογραφική ζώνη, υπάρχουν πιο αυξημένες πιθανότητες να εντοπιστεί ιστοσυμβατός δότης μυελού για το παιδί τους.