Παπαδάκης:” Δημιουργούν απορίες οι δηλώσεις του Πρόεδρου

 


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 Σε ανακοίνωση του ο Γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, σημείωσε ότι το προαναφερόμενο δεδομένο “οδηγεί σε πρόσθετα ερωτηματικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη σύντομη θητεία του κ. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τις κατηγορηματικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις 16.5.13”.

Μάλιστα σχολιάζει ότι “Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί επελέγη η μη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου αφού το έγγραφο επιδόθηκε πολύ πριν από την πραγματοποίηση της τελευταίας συνεδρίας του Σώματος”.

Ως εκ τούτου διερωτάται πως μπορεί στο μέλλον να γίνουν αποδεκτές οι όποιες διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Προέδρου και των συνεργατών του για πολιτικά θέματα μείζονος σημασίας.

“Ανεξάρτητα από τους λόγους της μη έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του Εθνικού Συμβουλίου το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τοποθετούμενο επί της ουσίας επαναλαμβάνει με έμφαση ότι το λεγόμενο έγγραφο συγκλίσεων σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βάση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και πολύ περισσότερο ως ενδιάμεση συμφωνία. Είναι δε επιτακτικό το καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμως και εγγράφων να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι ουδεμία δέσμευση της Ε/Κ πλευράς δεν υπάρχει ως προς τις διαβόητες γενναιόδωρες προσφορές και ευρύτερα ως προς το περιεχόμενο του εγγράφου” καταλήγει.