Συνάντηση με τον Πάπα είχε η Μέρκελ


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών τους έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας, και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Αναφέρεται ακόμη πως η συνομιλία τους επικεντρώθηκε κυρίως στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις διώξεις εναντίων των χριστιανών, τη θρησκευτική ελευθερία και τη διεθνή συνεργασία για την ειρήνη.

Η πρώτη συνάντηση της Μέρκελ με τον διάδοχό του Βενέδικτου ΙΣΤ επέτρεψε επίσης «την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την Ευρώπη ως κοινότητα αξιών και για την ευθύνη της στον κόσμο, με την ελπίδα μιας δέσμευσης όλων των πολιτικών και θρησκευτικών συνιστωσών υπέρ μιας ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και θα εμπνέεται από τις αρχές της επικουρικότητας και της αλληλεγγύης».

Μετά τη συνάντησή της με τον Πάπα η κ. Μέρκελ είχε 10λεπτη συνομιλία με τον «υπουργό Εξωτερικών» της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπέρτι.

Πηγή: newsbeast.gr