Ο Ομπάμα παραβίασε το πρωτόκολλο για να μη βραχεί ο Ερντογάν (pic)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο “Drudgereport”, ο πλανητάρχης για να μην βραχεί κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από ένα πεζοναύτη να τον προστατεύσει με μία ομπρέλα από τη βροχή. Και όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον Τούρκο πρωθυπουργό. Πού να φανταστεί όμως ότι έτσι θα παραβίαζε το ναυτικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο (κεφάλαιο 3), απαγορεύεται σε άντρα πεζοναύτη που φορά τη στολή του να ανοίξει ομπρέλα. Μάλιστα, δεν προβλέπεται καν ένας πεζοναύτης να κουβαλάει ομπρέλα.

Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία επιτρέπεται η παραβίαση του κανονισμού είναι εφ’ όσον ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λάβει την συγκατάθεση του Διοικητή του Σώματος των πεζοναυτών.

Εάν, βεβαίως, υπήρχε γυναίκα πεζοναύτης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος, επικαλούμενος το ναυτικό πρωτόκολλο των ΗΠΑ. 

Για τις γυναίκες που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού υπάρχει ειδική αναφορά σύμφωνα με την οποία μπορούν να κρατούν μία μαύρη κανονική ομπρέλα (ή σπαστή) σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία λόγω καιρού. Θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να την κρατούν με το αριστερό χέρι έτσι ώστε το δεξί χέρι τους να είναι ελεύθερο για χαιρετισμό.

Πηγή: Protothema.gr