Παραδόθηκαν επίσημα στην Δημοκρατία τα ελικόπτερα Κamov 32

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τα έντεκα μέλη του πληρώματος των δύο ελικοπτέρων θα διαμένουν σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά σε μικρή απόσταση από το ελικοδρόμιο που θα απογειώνονται τα δύο ελικόπτερα τα οποία μεταφέρουν κάδους πέντε τόνων νερού.

Η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου Λίζα Κεμιτζιή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είναι σημαντικός ο ρόλος των ελικοπτέρων πυρόσβεσης για τον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς, και πρόσθεσε πως μπορούν επίσης να επιχειρήσουν σε περιοχές που τα οχήματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Τα ελικόπτερα παραλήφθηκαν σήμερα επίσημα από την  Κυπριακή Δημοκρατία και όπως ανέφερε η κ Κεμιτζιή,  η Πυροσβεστική υπηρεσία Κύπρου  μπορεί να τα θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

Επίσης μαζί με τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, η Δημοκρατία θα χρησιμοποιεί για σκοπούς πυρόσβεσης από φέτος και τα δύο  καινούργια ελικόπτερα της αστυνομίας «Αugusta » . Τα πληρώματα των ελικοπτέρων εκπαιδεύονται εντατικά το τελευταίο διάστημα για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος και στην κατάσβεση των πυρκαγιών ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Η εκπαίδευση των πληρωμάτων πρόσθεσε ο κ Αγγελίδης , ολοκληρώνεται  τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ καθοριστική στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών είναι και η συμβολή των μικρών αεροσκαφών του τμήματος δασών τα οποία διαθέτουν ωστόσο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Πηγή ΚΥΠΕ