Περδίκης: Η Βουλή παίζει «το παιγνίδι της γάτας με τον ποντικό»


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η Βουλή «κολοκυθίζει» και παίζει « το παιγνίδι της γάτας με τον ποντικό» σε ό,τι αφορά το θέμα των ευθυνών του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου,  δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε ότι στις 28 Μαρτίου είχε καταθέσει στην ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων «ένα ψήφισμα- απόφαση που ζητούσε από τον Πρόεδρος της  Δημοκρατίας να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ζητήσει την παραίτηση του κ. Δημητριάδη».

Όπως είπε, «έχει περάσει ενάμιση μήνας και η Βουλή ακόμη ‘κολοκυθίζει’ και παίζει με τον κ. Δημητριάδη ‘το παιγνίδι της γάτας με τον ποντικό’. Το μόνο που δεν κατάλαβα ακόμα είναι ποίος είναι η γάτα και ποίος ο ποντικός σ’αυτή την ιστορία».

Πρόκειται, πρόσθεσε, « περί κοροϊδίας και αυτές οι συμπεριφορές και οι πολιτικές είναι τελικά που εμβαθύνουν μέσα στην κοινωνία το αίσθημα ότι κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει γι΄ αυτό το έγκλημα».

Είπε, επίσης ότι σήμερα απέστειλε ένα φάκελο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στοιχεία από διάφορους ειδικούς, νομικούς και οικονομολόγους, «σε σχέση με την παρατυπία- παρανομία που έκαμε η ΕΚΤ στη διαχείριση του ELA και τις ευθύνες του Διοικητή της ΚΤ της Κύπρου που συμμετείχε σ’ αυτή την παράνομη πράξη».

Επίσης, είπε, «υποδεικνύω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πράξεις του κ. Δημητριάδη που είναι αντισυνταγματικές».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η Βουλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διερευνητική επιτροπή έχουν ευθύνη να θέσουν τον κ. Δημητριάδη  ενώπιον των ευθυνών του και είπε ότι ο Διοικητής «εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως απόλυτος δυνάστης πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία».  

 

1η δόση δανείου

 

Ο κ. Περδίκης κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να πει πώς θα χρησιμοποιηθούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία και που αφορούν την 1η δόση του δανείου που συμφώνησε η Κύπρος με την Τρόικα.

«Θέλω όλους αυτούς που μας έλεγαν πριν από λίγες εβδομάδες ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών στο δημόσιο τον Απρίλη,  πανικοβάλλοντας τον κυπριακό λαό, να μας πουν πόσα απ’ αυτά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για το Μάιο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ