Πετρίδης: “Είναι η ώρα της ευθύνης και συλλογικής προσπάθειας “

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επιβάλλεται να υπάρχει ενότητα που θα αποτελέσει σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού που δοκιμάζεται από την παρατεινόμενη τουρκική κατοχή και από την οδυνηρή πίεση της οικονομικής δυσχέρειας,  τόνισε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης σε επικήδειο λόγο στην κηδεία του πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Θεμιστοκλή Βαρνάβα, τα λείψανα του οποίου ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξέλθουμε από την κρίση το συντομότερο, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι παρά τη δύσκολη ιστορικά συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο λαός μας και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το Κυπριακό πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

 

Επεσήμανε ότι «για να ισχυροποιήσουμε  τη διαπραγματευτική μας θέση στο Κυπριακό, στη βάση μιας ολοκληρωμένης και διεκδικητικής στρατηγικής, πρέπει να εξέλθουμε της οικονομικής κρίσης το συντομότερο δυνατόν», και είπε ότι «είναι η ώρα της ευθύνης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας».

Κηδεύουμε σήμερα με τιμές που αρμόζουν σε κάθε ήρωα και στεφανώνουμε ένα ακόμα ηρωικό τέκνο της Κυθρέας, με τις δάφνες του θαυμασμού μας εκφράζοντας προς αυτόν την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη, είπε αναφερόμενος στον νεκρό.

Ανέφερε ότι ο 19χρονος τότε στρατιώτης  Θεμιστοκλής, από το Τραχώνι Κυθρέας, κατατάχθηκε να υπηρετήσει την Εθνική Φρουρά ως εθελοντής,  παρά το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα, ως προστάτης οικογενείας, να αποφύγει την στρατιωτική θητεία.

Ήταν μέλος του 361ου Τάγματος Πεζικού και ίχνη του χάθηκαν στον Κορνόκηπο, δίπλα από την Κυθρέα. Τα λειψάνα του ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή του Κορνόκηπου, μαζί με τα λείψανα 28 ακόμα Ελληνοκυπρίων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ