Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πρόοδο έχουν σημειώσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Νότιας Καλιφόρνιας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης.

Οι πυροσβεστικές αρχές δήλωσαν ότι εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η βελτίωση των συνθηκών βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία εκτείνεται σε μήκος 11.000 εκταρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να θέσουν υπό έλεγχο το 30 τοις εκατό της πύρινης λαίλαπας.

Οι δυνατοί άνεμοι αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν συμβάλει στην επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία είχε εξαπλωθεί σε περιοχή κοντά στο Μαλιμπού, παράκτια πόλη της Καλιφόρνιας.

Ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 15 κτίρια, τα οποία ωστόσο δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς. Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με τη βοήθεια 8 ελικοπτέρων και 2 πυροσβεστικών αεροσκφών.

Μεγάλο μέρος του καπνού αλλά και των φλογών έχουν κατευνάσει, ωστόσο οι πυροσβέστες προειδοποίησαν ότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.