“Πισίνες” στη Λευκωσία- 60 περιστατικά, πλήγηκε το Καϊμακλί (vids)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και οι ξαφνικές βροχοπτώσεις έφεραν εξ απροόπτου τους κατοίκους της Λευκωσίας. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μέχρι και τις 17:00 η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 40 περιστατικά στη Λευκωσία. Πρόκειται για υποστατικά που πλημμύρισαν. Η περιοχή που πλήγηκε περισσότερο είναι αυτή του Καϊμακλίου.

Η μπόρα που ξέσπασε ενωρίς το απόγευμα στην Λευκωσία, συνοδευόμενη από χαλάζι, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην πρωτεύουσα και να κινητοποιήσει Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα δέχθηκαν πέραν των 60 κλήσεων για βοήθεια που αφορούσαν άντληση νερών από υπόγειους χώρους, από σπίτια και άλλα υποστατικά.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημείωσε, απεγκλώβισε οδηγούς που παγιδεύτηκαν  στα οχήματα τους σε πλημμυρισμένους δρόμους ενώ απομάκρυνε δένδρα που αποκόπηκαν από τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν κατά την διάρκεια της μπόρας.

Ανέφερε ότι η Πυροσβεστική απεγκλώβισε κι ένα οδηγό στον ποταμό στο ΣΟΠΑΖ όπου το όχημα του παραλίγο να παρασυρθεί από την στάθμη του νερού.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, η ΜΜΑΔ ανταποκρίθηκε με έξι μηχανοκίνητα περίπολα και απεγκλώβισε οδηγούς σε οκτώ περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές στην Παλουριώτισσα, στην περιοχή ΣΟΠΑΖ, Μακαρίου Σταδίου, Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας και αλλού.

Σε μια περίπτωση, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, στην περιοχή Παλουριώτισσας η ΜΜΑΔ απεγκλώβισε ανάπηρο οδηγό που είχε παγιδευτεί στο όχημα του.

Απεγκλώβισε επίσης σε άλλες περιοχές, τρεις γυναίκες με ένα παιδί ενώ οι άλλες ήταν μόνοι τους οι οδηγοί των οχημάτων.

Δείτε το video για την κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της Λευκωσίας:


Βουλωμένα φρεάτια στη Λευκωσία από 24hcomcy


ΒΡΟΧΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ από 24hcomcy